16 maj 2017 06:00

16 maj 2017 15:47

Spelföretag växer och nyanställer

NÄRINGSLIV: Stunlock studios succé Battlerite skapar jobb

Stunlock studios framgångar med nya spelet Battlerite fortsätter. Nu växer spelföretaget snabbt och söker fler medarbetare.
– Vi måste nyanställa för att färdigställa fullversionen, säger vd:n Rickard Frisegård.

Arenaspelet Battlerite, som Stunlock studios utvecklat med stöd av Coffee stain studios, släpptes på distributionstjänsten Steam i september förra året och blev en omedelbar succé.

Gratisversion

Hittills har onlinespelet (pc) laddats ned av 600 000 användare som betalat drygt 200 kronor för att få tillgång till ”Early access”-varianten. Efter sommaren planerar Stunlock studios att släppa en färdig fullversion som då blir gratis, Free to play.

Tanken är då att användarna i stället betalar för tilläggstjänster och på det viset genererar inkomster.

– Vi har på kort tid gått från 23 till 33 anställda men behöver bli ännu fler för att hinna utveckla en färdig fullversion som vi planerar att släppa i slutet av året. När spelets fulla version sedan är ute måste den hela tiden vidareutvecklas och uppdateras vilket kräver en hel del arbete, säger Rickard Frisegård, vd på Stunlock studios.

Bolaget har efter några tuffa år vid uppstarten fått rejäl snurr på verksamheten.

Växer snabbt

Med de tretton nya tjänster som Stunlock studios söker medarbetare till på sin hemsida kommer spelföretaget ha fördubblat sin personalstyrka på ett drygt år.

– Vi kommer att försöka rekrytera duktiga människor från utbildningen på högskolan i Skövde och runt om i Sverige, men märker även av ett stort internationellt intresse med ansökningar från bland annat Kina och USA.

Nyligen utökades även Stunlock studios lokaler med ytterligare 400 kvadratmeter i E8-huset på Gothia science park.

– Det känns enormt kul att vi växer och att vi kan göra detta i Skövde, vilket är väldigt viktigt för oss. Vi är lokalpatrioter och vill fortsätta vara delaktiga och värna om våra värdegrunder inom företaget, spelstaden Skövde fortsatta utveckling och den miljön som skapats här, säger Rickard Frisegård.

Battlerite

Ett intensivt arenafightingspel med snabba och tuffa gladiatorkamper som spelas online tillsammans med och mot andra spelare på pc.

Källa: