31 maj 2017 14:21

31 maj 2017 14:21

Elin tar över Läckerbiten

SKÖVDE: Utökar med charkuterier

Elin Andersson tar över Läckerbiten efter Annika Larsson.
– Jag är uppvuxen i handlarvärlden så jag vet vad som krävs, säger Elin som kommer att utöka med charkuterier.

Ett stort intresse för mat och choklad gjorde att Annika Larsson, Väring, öppnade Läckerbiten i Skövde för 13 år sedan. Hon har trivts, men att ha butik är bundet. Det är därför som hon nu valt att sälja.

Vet vad som krävs

Den första juni tar Elin Andersson, Skövde, över.

– Det är något som vuxit fram, från att jag fick höra ryktesvägen att Läckerbiten var till salu till att jag träffade Annika. Då växte tankarna och idéerna. Det blev roligare och roligare.

Elin Andersson har jobbat på Ica i delikatessdisk och bageri.

– Jag är uppvuxen inom butiksvärlden, mina föräldrar har butik. Jag vet vad som krävs.

Största förändringen

Den sista dagarna i maj har Elin varit i butiken för att lära sig och från första juni så finns Annika kvar i butiken under några dagar.

– Målet har hela tiden varit att hitta någon som vill driva verksamheten vidare, på ett liknande sätt i alla fall. Det här är ju min bebis, nu börjar den bli tonåring, gör revolt och gör lite nya saker. För självklart kommer det att bli lite förändringar, säger Annika.

– Jag kommer framför allt ta in charkuterier, det kommer att bli den största förändringen. Under sommaren kommer jag kanske att göra lite småjusteringar och till hösten kommer jag att ha någon form av nyöppning, säger Elin.