08 jun 2017 17:55

12 jun 2017 06:47

De fixar musik och ljud till datorspel

NÄRINGSLIV: Nytt företag

Eric Johansson och Bengan Andersson tyckte att det borde finnas en bättre lösning för spelutvecklare att få musik och ljud till sina spel.
Så det startade företaget Binadio.
– Vi såg en bransch där vår kompetens kan behövas, säger Eric Johansson.

Företaget Binadio är tänkt att fungera ungefär som en agentur eller ett förlag som kan samla producenter i stället för att de ska frilansa.

– Det finns ingen riktigt plattform än för musikproducenter i spelbranschen som det gör i den rena musikbranschen. Därför började vi i den änden för och producenterna har varit med från början och utformat alltihop, säger Eric Johansson.

Både han och hans kompanjon Bengan Andersson är rutinerade i musikbranschen. Eric driver ett skivbolag och Eric har jobbat med musik sedan början av 80-talet.

En kunskap som de nu alltså vill överföra till framför allt spelbranschen.

– Vi ville rikta vår kompetens mot en ny bransch och spelbranschen är verkligen på frammarsch. Ljud är lika komplext som de grafiska delarna och där kan vi och våra producenter hitta lösningar.

”Ragga kunder”

Eric berättar att de redan fått en del kunder.

– Ja, vi har redan fått en del uppdrag och en av våra producenter jobbar med ett stort samarbete. Då har vi ändå legat under radarn här i början. Nu blir vårt uppdrag att ragga fler kunder, berättar han och lyfter fram Skövdes teknologiska frammarsch.

– Det här företaget hade aldrig funnits utan närheten till GSP och Högskolan och den lokala anknytningen är väldigt intressant för vår del. Det skapar ett ekosystem som är väldigt kul.

Förutom Eric Johansson och Bengan Andersson består företaget av sex producenter.