12 jun 2017 15:20

12 jun 2017 15:20

Skövdebutiker stänger efter konkurs

HANDEL

På kort tid har två butiker i Commerce gått i konkurs och tvingats stänga.
– Det är tråkigt men det går trögt för hela branschen, säger Claes Andersson som drivit Smycka i Skövde under lång tid.

Guldsmedsbutiken har funnits i Skövde i 20 år men just nu är affären igenbommad – mitt under brinnande högsäsong. För en kort tid sedan försattes bolaget bakom butiken i konkurs.

– Ja, det var ingen bra tajming, men nu blev det så. Det har gått trögt ett tag och det är inget ovanligt under högkonjunkturer. Då köper folk dyrare saker som bilar, båtar och hus. Sedan när det blir sämre tider köper folk smycken istället, säger Claes Andersson som dock kommer att driva sin verksamhet i Tidaholm (Svedmars guld) vidare som vanligt.

– Vi får se vad som händer, jag kanske utökar öppettiderna här i Tidaholm nu när jag inte behöver vara i Skövde längre, säger han utan att låta allt för nedslagen.

– Nej, det är ju inte bara jag som är drabbad utan hela guldsmedsbranschen upplever samma sak. Det är tufft just nu.

Esprit upphör

Även klädbutiken Esprit har nyligen tvingats stänga på grund av konkurs. Under tisdagen öppnar butiken igen för utförsäljning men enligt en skylt i fönstret ska butiken upphöra.

– Det är naturligtvis tråkigt att två av våra butiker behöver stänga, men jag kan varken kommentera eller känner till de närmare omständigheterna, säger centrumchefen Anders Nilsson till SLA.

Med två butiker i konkurs och en tredje som stänger (Lagerhaus) så lär det bli förändringar i Commerce utbud framöver.

– Jag vill avvakta konkursförvaltarnas arbete innan jag drar några slutsatser om Smycka och Esprit. När det gäller Lagerhaus lokal så har det påbörjats ett arbete men där är inget klart ännu, säger Nilsson.