13 jun 2017 14:08

13 jun 2017 14:26

Coffee stain visade nytt spel i USA

LOS ANGELES: Deep Rock Galactic presenterades på E3-mässan

När Microsoft tjuvstartade den stora spelmässan E3 i Los Angeles visade Coffee stain studios från Skövde upp sitt senaste projekt – Deep Rock Galactic.
– Vi tror mycket på det här spelet, säger delägaren Stefan Hanna till SLA.

Skövdeföretaget bakom den stora spelsuccén Goat Simulator, som både utvecklar spel och numera även har ett förlag, finns på plats i Kalifornien på världens största spelmässa E3.

Här visas de hetaste nyheterna på marknaden först och när Microsoft tjuvstartade mässan i Los Angeles under natten till måndagen svensk tid, var den nya konsolen Xbox One X i fokus.

Danskt samarbete

Under Microsofts visning och presskonferens fick Coffee stain chansen att visa en trailer för sitt senaste projekt. Deep Rock Galactic är resultatet av ett samarbete med den danska spelstudion Ghost Ship som Coffee stain även ska agera förlag åt.

– Det är en mindre nystartad studio med människor som jobbat med stora titlar tidigare och som vi stöttar med finansiering och utveckling. Det här spelet är en produkt som vi tror mycket på och som passar vår verksamhet bra, säger delägaren Stefan Hanna.

E3-mässan lockar speljournalister från hela världen och uppmärksamheten kring Microsofts visning var stor.

– Vi är väldigt glada över att nå en så stor publik med Deep Rock Galactic och ser fram emot att få släppa spelet i en tidig version i början av 2018, säger Albert Säfström som är en av spelföretagets representanter på plats i USA.

Ghost Ship är bara ett av flera spelföretag som Coffee stain studios samarbetar med för tillfället. Tillsammans med Starbreeze släppte bolaget nyligen Goat Simulator Payday för ios- och Android-mobiler som snabbt blev en succé och i Skövde är företaget delaktiga i Stunlock studios framgångar med Battlerite.

– Det är enormt kul att dela framgång med andra och en förmån att kunna hjälpa andra att utveckla bra spelidéer till något stort, säger Stefan Hanna.