20 jun 2017 20:20

20 jun 2017 20:20

Arken Zoo flyttar till Stallsiken

NÄRINGSLIV: I mitten av augusti

Butiken Arken Zoo flyttar till Stallsiken. I samband med det expanderar man också verksamheten.
– Jag vill att vår nya butik ska ge alla besökare en fräsch upplevelse, säger Jan Sundberg, som äger Arken Zoo i Skövde tillsammans med Maria Jansson.

Arken Zoo i Skövde öppnade för första gången i december 2010. Tidigare har man byggt ut sin lokal men nu kommer att flytta hela verksamheten.

Ny adress blir Metallvägen 3 vid Stallsiken och det som tidigare var Kvik köks lokal.

– Vi stänger nuvarande butik på Mariestadsvägen 98 den 12-13 augusti och flyttar alla varor med butiksinredning. Det är lite drygt 25 000 artiklar som skall flyttas under två dagar. Det blir en utmaning med logistiken att få allt rätt. Vi hoppas kunna vara i gång i nya lokalen direkt efter flytthelgen, säger Jan Sundberg i ett pressmeddelande.

650 kvadratmeter

Den nya lokalen är på 650 kvadratmeter. ”Denna lokal ger oss 150 nya kvadratmeter att exponera och sälja varor på samt 240 efterlängtade p-platser till våra kunder” skriver man i pressmeddelandet.

– Jag vill att vår nya butik ska ge alla besökare en fräsch upplevelse. Alla som kommer till oss skall känna sig som hemma och vi vill att man skall kunna få kunskap och glädje hos oss om hundar, katter, fiskar och smådjur, säger Sundberg.

Trimmis

Salongen Trimmis som finns i butiken flyttar med och blir nu Trimmis pet spa.

Butiken i Skövde sålde 2016 varor för åtta miljoner kronor och planen är att omsätta tolv miljoner kronor under 2019.

Arken Zoo är Sveriges största zoofackhandelskedja med cirka 115 butiker runt om i landet. Företaget ingår i Musti Group med totalt nästan 250 butiker i Norden.