22 jun 2017 06:00

22 jun 2017 06:00

Rusning efter lägenheter i Frostaliden

SKÖVDE: Första husen redan utsålda

Götenehus har redan sålt slut sina 48 bostadsrätter i Frostaliden.
– Det har gått oväntat fort, säger Lars Bonander, försäljningsansvarig vid Götenehus.

De två höghusen i trä med totalt 48 lägenheter närmar sig slutskedet i byggfasen och första inflyttningen är planerad till december. Men redan nu är samtliga bostadsrätter i Götenehus del av Trästaden slutsålda.

Det rör sig om tvåor, treor och fyror från 1170 000 kronor och upp till 2 740 000 för den dyraste lägenheten med takterass på sjunde våningen.

– Normalt sett behöver man byggtiden på sig för att sälja alla bostäder i ett nytt projekt men här har det varit ett enormt stort intresse från början och det är naturligtvis väldigt glädjande. Vi firar med tårta på kontoret i dag, säger Lars Bonander, försäljnings- och marknadsansvarig vid Götenehus, till SLA

”Jättehögt tryck”

Det nya bostadsområdet i Frostaliden får en unik karaktär med hus byggda med trästommar där bostadsrätter blandas med hyresrätter. Här bygger utöver Götenehus även Jättadalen två hus med totalt 80 hyresrätter och Brunnen Bostad två hus (fördelat på två etapper) med totalt 52 lägenheter.

– Det har varit ett jättehögt tryck, vilket känns oerhört bra nu när vi har vågat ta steget och satsa på nyproduktion. Vi har tagit emot 250 intresseanmälningar och kommer att inleda uthyrningsprocessen efter sommaren, säger David Larsson, vd på Jättadalen.

Senare i år ska även Skövdebostäder starta sitt projekt i Frostaliden som omfattar sex åttavåningshus med totalt 190 lägenheter.

– Omgivningen med all natur och närheten till både handel, sjukhus och centrum gör att det lockar många olika kundgrupper. Vi hade förväntat oss många tidigare husägare som nu vill ha ett bekvämare boende, och de finns här med, men framför allt har de här bostäderna lockat fler unga barnfamiljer än vad vi kanske väntat oss, berättar Lars Bonander.