Gymnasielärare blir hotell-vd

SKÖVDE: Tillträder i september

Den före detta läraren på Plusgymnasiet Christophe Risenius tillträder i september sin nya roll som Vd för Icehotel i Jukkasjärvi.

Christophe har 30 års erfarenhet i hotellbranschen. Han kommer från Frankrike och flyttade till Sverige för 10 år sedan.

Han har tidigare haft tjänster som Chief operating manager för Langley Hotels & Resorts. Där var han driftansvarig för 13 hotell över hela världen.

September

Han jobbade åren 2014 till 2017 som lärare på Hotell- och turismprogrammet på Plusgymnasiet i Skövde.

– Det var väldigt intressant att göra något som begagnade kompetensen i branschen och att undervisa i något som är stort för mig, säger Christophe.

Den nya rollen kommer han att axla i september och han ser fram emot att få återvända.

– Jag besökte Icehotel med min fru i januari 2008 och vi hade en fantastisk upplevelse där som gäster. Helheten av iskonceptet, servicen, maten och aktiviteterna i den vackra naturen gav Icehotel en speciell plats i våra hjärtan. Vi har sedan dess följt utvecklingen med en önskan att en dag återvända, säger Christophe.

Det var i samband med hotellets nya året-runt-verksamhet som hotellet startade med 2016 som man också inledde rekryteringen av en ny Vd.

– Vi är mycket glada att ha rekryterat Christophe Risenius som Vd för Icehotel. Han har en bred gedigen internationell erfarenhet av högprofilerade hotell som passar mycket bra med våra gäster och den profil vi behöver för att fortsätta utveckla Icehotel, säger styrelseordförande Mats Svensson.

Enkelt val

Christophe menar att det finns en stor potential i turism i Sverige.

– Min förhoppning är att Icehotel ska bli en lika uppskattad destination på sommaren som på vintern och att möjligheten att få uppleva Icehotel oavsett årstid ska attrahera nya målgrupper av gäster men också ge anledning att återvända för att uppleva något helt nytt under en annan tid på året.

För Christophe fanns det inget annat än att tacka ja till posten.

– Det var enkelt att ta kontakt med dem när de sökte en ny Vd. Jag kan se mig själv jobba här i 10 till 15 år.

  • Tobias Larsson Franzén

10 jul 2017 13:41

10 jul 2017 14:52