11 jul 2017 15:14

11 jul 2017 16:01

Därför stänger Pim's – ny restaurang tar över

SKÖVDE: ”Det är med viss sorg i hjärtat vi tagit det här beslutet”

Skövdekrogen Pim's lägger ner verksamheten. Restaurangen tas i stället över av Jönköpingsbaserade Brooklyn Burger.

Därmed blev satsningen på en vinbar på Pim's 1,5 år lång. Familjen Hoheisel tog över restaurangen i början av 2016 och slog i mars upp portarna förr sin vinbar. Konceptet har varit ett profilera på vin, bland annat såldes vin från Olav Hoheisels egna vingård i Ungern.

Nu är restaurangen sommarstängd, men den kommer inte öppna igen efter semester.

– Främsta anledningen är svårigheterna med att hitta personal och framför allt personal som varit vinkunnig, säger Linda Hoheisel till SLA.

– Vi har fått bra feedback för vårt koncept och framför allt från damer och tjejer, men kanske har inte underlaget för en vinbar varit tillräckligt stort, kommenterar Linda som tillsammans med dottern Maria Buchman och maken Olav drivit rörelsen.

Olav Hoheisel säger att beslutet tagits med vemod.

– Vi har haft väldigt roligt under den här tiden och uppskattat alla nya kontakter. Det är med viss sorg i hjärtat vi tagit det här beslutet, men det blev ett bra tillfälle när vi fick frågan om att sälja, säger han.

Ny aktör

Namnet Pim's dök upp i Skövdes krogvärld för första gången på 1990-talet, men nu raderas det ut från kartan. Brooklyn burger tar över lokalen och etablerar sitt koncept med hamburgare som görs från grunden. I dag finns tre restauranger i Jönköping och Huskvarna.

Grundaren och ägaren Daniel Abraham säger till SLA att Skövde är intressant.

– Vi gillar Skövde och har fått tips om att utelivet är bra där. När den här lokalen blev aktuell kändes det helt rätt att köra. Det är en bra lokal i rätt område. Dessutom har vi Skövde slakteri som leverantör av vårt kött, säger Daniel Abraham.

Han säger att restaurangen kommer anställa 15-talet personal (fast och extra) och att öppningen planeras ske inom cirka två månader. Arbetet med att ställa om lokalen dras i gång nu.