20 jul 2017 06:00

20 jul 2017 06:00

IT-företaget Sigma satsar på rekrytering

SKÖVDE: Beräknar utöka med elva konsulter per år

Inom IT-koncernen Sigma pågår en stor nyrekrytering och på Skövdekontoret ska antalet konsulter dubbleras under 2017.
– Vi vill växa i Skaraborg med omnejd, säger den nye kontorschefen Ahmed Krayem.

I takt med en het IT-marknad vill IT-koncernen Sigma rekrytera 1 000 nya konsulter under året. I nuläget har Sigma 3 400 anställda i 11 länder och inriktar sig på att hjälpa företag med digitalisering.

Fördubbla personalen

I samband med koncernens satsning på nyrekrytering har man nu också en färdig plan på hur Skövdekontoret ska utvecklas.

– I dag är vi åtta anställda på kontoret i Skövde och vi vill vara 20 konsulter innan året är slut. Efter det ska vi rekrytera elva konsulter årligen, säger Ahmed Krayem, ny kontorschef i Skövde.

Ahmed Krayem som tidigare har arbetat som försäljningschef och kontorschef inom andra IT-företag menar att det finns två viktiga egenskaper han tar med sig till sin nya tjänst.

– Framförallt är det min förmåga att ta hand om våra konsulters utveckling, rekrytera och inte minst fortsätta hjälpa våra kunder i deras olika utmaningar. Vi ska vara kundens och konsultens självklara mötesplats.

Välkomstbonus

För att kunna locka IT-konsulter till att återvända till Skövde eller bosätta sig i staden för första gången har Sigma infört en välkomstbonus på 50 000 kronor.

– Vi vet själva hur det är med extra kostnader när man flyttar till en ny stad. På det här sättet vill vi visa för kandidaterna att vi gärna vill ha dem hos oss.

I takt med att företaget nyrekryterar siktar man också på att utöka arbetet i Skaraborg.

– Vi är ett stort IT-företag men med en lokal närvaro. Vårt kontor är i Skövde men vi vill växa i Skaraborg med omnejd med både befintliga kunder och nya, säger Ahmed Krayem.

  • Joacim F Kaiberger