25 aug 2017 14:42

25 aug 2017 14:42

"Vi får nya möjligheter i ny lokal"

NÄRINGSLIV: Inflyttningskalas hos Arken zoo i Stallsiken i helgen

För att kunna växa och satsa behövdes en ny lokal för Arken zoo – och nu öppnar butiken i Stallsiken.
– Det här känns helt rätt, säger ägarna Jan Sundberg och Maria Jansson.

För fem år sedan startade Maria Jansson och Jan Sundberg djurbutiken Arken zoo och lika länge har butiken legat på Mariestadsvägen. Men nu har flyttlasset gått till handelsområdet Stallsiken och i helgen är det stort inflyttningskalas. Största skälet till flytten är att få till logistiken.

– Det handlar om parkeringar för våra kunder, där flertalet kommer i bil, och även leveranser av gods. Det begränsade oss på det gamla stället och blev ett hinder – vi kunde inte växa mer där.

– Här är det helt andra möjligheter och det är hela tiden ett flöde av folk, det kommer nog att gynna oss. Det blir en extra kick.

2014 sade Jan och Maria att de skulle dubbla omsättningen i butiken på fem år, då var den på sex miljoner kronor.

– Vi ökar med ungefär en miljon kronor om året. Den här satsningen med ny lokal är en viktig del för att nå målet och kanske till och med överträffa det. Eftersom vi tror på en ökning har vi också anställt ytterligare en person.

Nytt i butiken är ett bredare sortiment av bland annat hund- och kattfoder och man har även uppgraderat pälsvårdssalongen Trimmis pet spa, som drivs i egen regi av Anna Gustafsson.

Men i samband med flytten har man slutat att sälja smådjur och fåglar, bara akvariefiskarna finns kvar.

– Det är ett medvetet val bland annat utifrån det perspektivet att det helt enkelt inte längre ligger i tiden att ha djur i bur i en butik. Vi tror att uppfödarna kan det där bättre.