27 sep 2017 13:55

27 sep 2017 13:55

Jellinek lämnar Hotell Billingehus

Silvester Jellinek lämnar sitt jobb som chef på First hotel Billingehus.
– Mitt arbete är slut här och det är helt mig eget beslut, säger han.

I början av mars i år skrev SLA om att Silvester Jellinek bestämt sig för att inte köpa in sig som delägare i verksamheten på hotell Billingehus. Detta trots att det i tidigare uttalandet sagts tvärtom och hotellverksamheten skulle läggas i ett nytt driftbolag där han skulle bli delägare.

”Helt enligt planen”

Men så blev det inte. Beskedet då var ändå att han skulle fortsätta som chef på hotellet.

Nu lämnar han även det uppdraget.

– Jag är färdig med steg ett och steg två i den här processen. Nu är det dags för steg tre som handlar mer om byggnation och då får någon annan ta över, säger Jellinek.

– Jag kommer finnas med ett par månader till innan jag kliver av helt.

Jellinek klev officiellt in i samarbetet med Billingehus ägare, First hotel, i juni 2015 då de nya visionerna presenterades för första gången.

Varför kliver du av nu?

– Det är helt enligt planen och det har varit tanken sen i våras när jag inte köpte in mig som delägare. Jag har varit där som konsult och nu är det arbetet slut. Så det är helt jag själv som har valt att kliva av.

Har du något annat projekt på gång här nu framöver?

– Jag har alltid mycket på gång men det finns inget konkret i nuläget, säger han.