09 okt 2017 12:58

09 okt 2017 12:58

Skövdeföretag nomineras till priset för Årets butik

SKÖVDE: Näringslivsgala med tio priskategorier

I veckan är det dags för den årliga Näringslivsgalan i Kulturhuset då Skövde och Skaraborgs näringsliv ska prisas. Galan har blivit allt mer populär och de 550 platserna är uppbokade sedan en tid. Under galan kommer tio priser att delas ut.

Näringslivet i Skövde får göra upp om priserna i åtta kategorier. Till priset för Årets butik har fem företag nominerats, bland annat genom en omröstning i SLA. De fem butikerna är Jula, klädbutiken La Rami, Sängjätten, Kjell & co samt apoteket Hjärtat på Elins esplanad.

Den andra kategorin med nominerade företag är Industripriset Skaraborg som IDC West Sweden utser. Här är möbelföretaget Offecct i Tibro, Nimbus boats, Lugnås samt Cidan från Götene nominerade.

Populär gala

Under senare år har Näringslivsgalan lockat allt fler personer med anknytning till näringslivet att besöka galakvällen i Kulturhuset.

På torsdag är det dags för den 17:e upplagan och då ska 550 personer bänka sig i Valhall för att äta middag, lyssna till musik med Hollywood-tema samt applådera pristagarna. Men alla som vill gå får inte plats.

– Det är helt fullbokat och vi har en kölista med 60 personer som väntar på återbud. Det är ju lite trist att alla som vill gå på galan inte får plats men så har det varit sista tre åren, säger Ann-Louise Eliasson projektledare på kommunens näringslivsenhet. Vi får diskutera detta när vi utvärderar årets gala, alternativet i så fall är Arena Skövde. Vi direktsänder även galan via webbsändning och förra året tittade 2 000 personer, berättar Eliasson.

Övriga priskategorier är bland annat årets rookie, årets företagare samt kommunens miljöpris. Som arrangör står Företagarna Skövde Tibro och näringslivsenheten i Skövde kommun.