12 okt 2017 22:14

12 okt 2017 22:51

Apoteket Hjärtat blev Årets butik

SKÖVDE: Fullt hus på festlig Näringslivsgala

Priser, mingel, mat och musik med Hollywood-tema ramade in 2017 års Näringslivsgala. Den mest prestigefyllda utmärkelsen som Årets företagare gick till Ulf och Urban Lindström på Lindströms bil.

För 17:e gången gick Näringslivsgalan av stapeln och under torsdagskvällen blev borden i Valhall i Kulturhuset fyllda till sista plats. De som inte deltog kunde följa underhållningen och prisutdelningen via webbsändning. Kvällens musikunderhållning gick i filmens tecken, Johanna Beijbom Nicole Touma och Moa Blucher inledde scenprogrammet med Lady Marmelade och backades upp av husbandet Arkivet. Kvällens konferencier var komikern Lena Frisk.

Under galakvällen delades tio priser ut i olika kategorier. Först ut var Årets rookie och där fick 16-årige magikern Oliver Häggblom, Ohmagic ta emot priset av Jan Fröjd och Margareta Ottosson från Företagarna Skövde Tibro. Skövde kommuns miljöpris tillföll Annika Gustavsson och Victoria Svensson från REKO-ringen i Skövde.

Ung Drive var näste prisutdelare och de hade valt Ozzi Mecklin i kategorin Skaraborgs mest företagsamma ungdom. Årets tillväxtpris gick till Stunlock studios som fick priset av Almi företagspartner väst. Näringslivsforum i Skövde hade två priser med sig. Landsbygdsnäringspriset gick till V-S Däck, och Näringslivsforums pris togs emot av Thordur Erlingsson. IDC gav sitt Industripris till möbelföretaget Offect. Climator utsågs till Det goda exemplet av Samordningsförbundet.

SLA och Skövde kommuns pris som Årets butik roddes hem av apoteket Hjärtat på Elins esplanad.