13 okt 2017 13:25

13 okt 2017 13:26

Grön jätte växer med nya förvärv

NÄRINGSLIV

Grönsakshuset fortsätter att expandera och köper upp två nya företag inom frukt och grönt.

Bolaget har på kort tid gjort flera förvärv och nu är det klart med ytterligare två – Hertzman Frukt & Grönt AB i Stockholm och Fruktpartner Skåne AB i Lund.

– Båda företagen har den filosofi som vi eftersöker, med fokus på kundgruppen inom hotell, restaurang och caféer. Med kvaliteten i första hand har dessa företag i många år levererat frukt & grönt till nöjda kunder, säger Håkan Larsson, Grönsakshusets vd i ett pressmeddelande.

Samtliga anställda i företagen har fått erbjudan om fortsatt anställning. Grönsakshuset finns i dag i Skövde, Avesta, Kristinehamn och Malmö med drygt 80 anställda. Omsättningen under 2017 beräknas bli 250 miljoner kronor.