09 jan 2018 06:00

09 jan 2018 06:00

Mobilt bankkontor på besök

SKÖVDE: SEB tar emot kunder på Hertig Johans torg

Som en följd av att SEB:s lokaler vid Hertig Johans torg byggs om har man valt att ha ett flyttbart bankkontor på torget i stället.
– Det känns ju klockrent att ha det här nu när vi inte har möjlighet att ta emot kunderna som vi brukar, säger Per Nilsson, kontorschef i Skövde.

På SEB i Skövde som har kontor vid Hertig Johans torg håller man stängt under en veckas tid då bankens lokaler ska byggas om.

Lokalerna anpassas

Ombyggnationen utförs då lokalerna ska anpassas för ungefär dubbelt så många anställda som tidigare har arbetat på kontoret.

Från att ha varit sju anställda blir man nu i stället 13 stycken.

– Bakgrunden är att vi slår ihop Falköpingskontoret med det här i Skövde. I det krävs en ombyggnation för att vi ska få plats. Medan vi gör det är det ju svårt att ha kunder där inne, konstaterar Per Nilsson som är kontorschef för SEB i Skövde.

Mobilt bankkontor

Men med hjälp av SEB:s mobila bankkontor som bland annat brukar användas för att besöka företag eller mässor kan Skövdekontoret ändå erbjuda sina kunder hjälp vid torget med bland annat rådgivning.

– Det känns ju klockrent att ha det här nu när vi inte har möjlighet att ta emot kunderna som vi brukar. Det blir ett bra komplement då vi kan ta emot de kunder som har frågor och vill ha hjälp, säger Per Nilsson.

Viktor Dovresjö som är chef för det mobila kontoret konstaterar att de har fått ett bra mottagande i Skövde.

– Kunderna har varit väldigt positiva. De undrar lite ”vad är det här?”, men sedan vill de ha hjälp.

  • Joacim F Kaiberger