10 jan 2018 11:52

10 jan 2018 11:52

Bra år för Knistad herrgård

SKÖVDE: Rekordsiffror

2017 blev ett rekord år för Knistad Herrgård med över 18 000 personer som övernattade.
Nu planerar man för flera renoveringar framöver.

Enligt ett pressmeddelande från Knistad herrgård var det alltså över 18000 personer övernattade på Herrgården och enligt företaget var det många dagar var hotellet med sina 80 rum och 165 bäddar fullbokade.

Omsättningen för året slutade en bit över 40 miljoner kronor med en lönsamhet på cirka 20 procent.

Investeringar

Framöver ska man genomföra olika ansiktslyftningar. I februari kommer man föra mindre renoveringar i 29 rum och totalrenovera 3 sviter. Även restaurangen och några av salongerna i huvudbyggnaden ska renoveras och totalt räknar man med att investeringar på cirka tre miljoner kronor.

Senare, år 2020, planerar Knistad herrgård för anläggning av ett spa.

– Det är otroligt roligt att vi fortsätter att slå rekord i bokningar och resultat. Vi siktar mot en rejäl satsning 2020 men samtidigt är det viktigt att herrgården får den kärlek som den förtjänar. Det är roligt att vår ägare vill satsa och de senaste 3 åren har vi investerat för över 10 miljoner i verksamheten, säger hotellchefen Carola Stridh i pressmeddelandet.