28 feb 2018 06:00

28 feb 2018 06:19

Laserdome satsar på nytt

SKÖVDE: Actionarenan flyttar in i Commerce

Actioncentret Laserdome satsar på sin nya arena i Commerce. Lokalen där Myrorna tidigare höll till har byggts om till actioncenter och restaurang.
– Vi kommer bli ett dragplåster för hela varuhuset, säger ägaren Joel Sandberg.

Att second hand-butiken Myrorna lämnade Commerce visade sig bli rena lyckokastet för Laserdome. Efter ett 15-tal år i Skultorp stod de plötsligt utan lokal.

– Företaget MB-tak expanderade och då blev vi uppsagda, men bokstavligen dagen efter det blev vi kontaktade av Commerce som ville ha hit oss. Vi hade letat efter ny lokal i två år så det passade bra, säger Joakim Blomquist.

Ny ägare

Den nye ägaren till Laserdome heter Joel Sandberg, han har tidigare varit anställd som föreståndare för actionarenan i Skultorp. Nu är ägarförhållandet omvänt och Joakim Blomguist är anställd i företaget.

– Commerce var ju svintaggade på att få hit oss och den här lokalen har ett guldläge för vår verksamhet, säger Joel Sandberg. Vi kommer att dra mycket folk till Skövde och Laserdome blir ett dragplåster för hela varuhuset. Besökare kommer hit från hela regionen i Västra Götaland, som Borås, Jönköping och Göteborg för att spela. Jag tror stenhårt på vår satsning.

Som bäst håller hantverkare på med den sista finputsningen inför premiäröppningen på fredag. Då är den 1 000 kvadratmeter stora lokalen avdelad med en ny vägg som skiljer actiondelen från restaurangavdelningen.

Ny satsning

Det nya Laserdome-konceptet skiljer sig från tidigare. Nu satsar man även både på matservering och olika nöjesspel. Köket är helt nybyggt och i restaurangdelen kan drygt 100 gäster få plats runt borden.

– Vi kommer servera a la carte mat på kvällstid och på dagen har vi sopplunch, maten ska lagas från grunden, säger Blomguist.

Shuffleboard, VR-spel samt biljard och femkamp är andra saker som ska locka besökare till nya Laserdome.