17 apr 2018 13:35

17 apr 2018 13:35

Godiskedja etablerar sig i Skövde

SKÖVDE: Kandyz söker franchisetagare

Till sommaren öppnar godiskedjan Kandyz butik och glasscafé på Mariestadsvägen i Skövde.
– Vi expanderar i hela Sverige just nu, säger Andreas Östergren, etableringsansvarig.

Den relativt nystartade godiskedjan har för närvarande butiker på tolv platser i Sverige varav merparten återfinns i Stockholmsområdet och Mälardalen, men nu söker företaget franchisetagare i flera nya städer.

Växer snabbt

– Vi ska öppna ett stort antal nya butiker den närmaste tiden och avsikten är att vi ska växa över i stort sett hela landet, säger Andreas Östergren, etableringsansvarig på godiskedjan Kandyz, till SLA.

Konceptet bygger på stora butiker med upp till 1 000 olika sorters lösgodis, och i vissa fall finns det även glasscafé, vilket även blir fallet i Skövde.

– I Skövde kommer vi att få plats med en glassbar och mindre servering inomhus, säger Östergren.

Öppnar i sommar

Den aktuella lokalen är Arken Zoos tidigare butik på Mariestadsvägen som ska byggas om invändigt och få ny fasad.

– Skövde är väldigt intressant med både sitt läge och sin storlek, det är precis den här typen av större städer som vi söker oss till. Dessutom återfinns en av våra huvudleverantörer (Go´Berts konfektyr) i Skövde så det känns naturligt att etablera sig där, säger Andreas Östergren.

Kandyz planerar att öppna sin Skövdebutik lagom till 6 juni, men söker fortfarande efter den person som ska driva butiken.

– Vår förhoppning är lokalen är klar tills dess men målsättningen är att vara i gång tidigt under sommaren. Vi kör intervjuer med sökanden och intressanta personer kontinuerligt så det räknar jag med är löst inom kort, säger Andreas Östergren.