02 maj 2018 16:28

02 maj 2018 22:38

"Samverkan är a och o"

SKÖVDE: Ny ledare och ordförande för Näringslivsforum

Näringslivsforum gör en form av nystart med nyvalda ordföranden Jonna Nyberg och nya ledaren Malin Sörlin.
– Jag är väldigt förväntansfull, säger Malin Sörlin.

34-åringen som flyttade till Skövde från Stockholm för åtta år sedan valdes ut bland knappt 40 sökanden till den nya tjänsten på Näringslivsforum.

Nuvarande verksamhetsledaren Erik Hasselström, som mestadels arbetat administrativt på 75 procent, går i pension till sommaren. Näringslivsforums nya ledare får en heltidsanställning (1 augusti) och kommer att arbeta mer projektbaserat. Hennes första arbetsuppgift blir att ta fram strategier och idéer för hur man ska vända utvecklingen för Skövde på Svenskt Näringslivs rankning där man rasat från plats 67 till 115. Målet är att senast 2020 nå topp 30.

– Jag ser fram emot att komma ut och träffa, lära känna och lyssna på våra medlemmar. Exakt hur vi ska jobba för att förbättra näringslivets förutsättningar får vi återkomma till, säger Sörlin som är utbildad kommunikationsstrateg och även har en projektledarutbildning från Berghs School of Communication.

– Från styrelsen är vi väldigt nöjda med den här rekryteringen. Malin är driven, lösningsfokuserad och har skinn på näsan. Vi tror att hon är helt rätt person för att driva på utvecklingen och skapa ett attraktivt företagsklimat i Skövde, säger egenföretagaren Jonna Nyberg, tidigare styrelseledamot och nu nyvald ordförande efter Ingi Jonasson.

Med två helt nya ansikten bakom rodret tar föreningen med 342 medlemsföretag på sätt och vis ett nytt avstamp.

– Vi ska se över vår verksamhet och prioritera de frågor och aktiviteter som är viktigast för våra medlemmar. Vi har ett bra samarbete med högskolan, kommun och politiker och jag tror att ännu mer samverkan är a och o.

Kompetensförsörjning är en av näringslivets viktigaste frågor just nu.

– Det finns mycket som kan bli bättre men jag skulle vilja se en attitydförändring där vi även pratar ännu mer om allt som är bra, utan att för den skull förminska våra utmaningar, betonar Nyberg.