15 nov 2013 10:00

23 jan 2015 15:34

Diggilooturné med massa bus

TIBRO: Artisterna klara till Diggiloo 2014

Överraska de andra och hålla dem på tårna varje kväll. Det är komikern Per Anderssons plan inför Diggiloo 2014.
– Jag vill absolut busa, säger han som också har ”att toppa ett vad” som drivkraft.

Lena Philipsson, Nanne Grönvall, Jessica Andersson, Per Andersson, Nassim Al Fakir, Eric Gadd, Oscar Zia, Erik Segerstedt och trumpetsolisten Magnus Johansson. Så ser uppställningen ut för Diggiloo 2014. Turnén startar i Grebbestad den 7 juni och slutar i Stockholm den 16 augusti. Däremellan hinner gänget med 21 spelplatser, varav en är på Ånaplan i Tibro den 8 augusti.

I går träffades artisterna för första gången och då var det också intervju med pressen.

– Idéer bara poppar upp i huvudet. Jag kommer hålla i förshowen som är lite mer riktad mot barnen och när stora showen börjar är jag även med i den. Jag vill nyttja att jag är slagverkare i grunden, jag vill sjunga sköna låtar och visa lite vem jag är, min energi, säger Nassim al Fakir som är med för första gången i Diggiloo.

Familjärt och prestigelöst

Men, säger han, exakt vad som händer återstår att se.

– Det ska bli kul att se var vi hamnar. Jag kan personligen gilla teman som bara byter riktning när som helst och hur som helst.

Nanne Grönvall har varit med en gång tidigare för fem år sedan.

– Det är så väldigt roligt att åka i det här konceptet, det är familjärt och prestigelöst. Det är jättekul.

Hon har inte hunnit fundera på vad hon vill göra på scenen. Men gillar möjligheten att sätta upp en storslagen show.

Artistisk mångfald

Erik Segerstedt är liksom Nassim al Fakir med för första gången.

– Av erfarenhet vet jag att sådana här sammankomster med artister och profiler brukar vara kul.

Han gillar den artistiska mångfalden med många olika stilar och komik.

– Jag skulle väldigt gärna vilja göra allt, men samtidigt sätta en musikalisk touch på det. Gärna spela piano och sjunga.

På tal om komik så är komikern Per Andersson med för andra året. Han har som mål att överraska de andra.

– Jag vill sjunga lite och göra lite sketcher. Jag har försökt få med barbershop, men det var ingen som nappade på det.

Toppa förra sommaren

Han har också ett vad som drivkraft.

– Min fru sa: Du kan inte toppa förra sommaren. Så nu måste jag bevisa att jag kan det, så det är ett vad också. Om jag förlorar får jag inte vara med nästa år (2015) kanske. Då får jag vara hemma och städa hela sommaren, bygga en vedbod och klippa äppleträd. Och så blir det jag som får ha hand om mördarsniglarna förmodligen.

För Jessica Andersson är det tioårsjubileum med Diggiloo.

– Varenda föreställning kommer jag att få tårta! Nej, jag bara skojade. Men det känns väldigt speciellt att få ha varit med i tio år. Jag kommer att njuta lite extra nästa sommar.

Hon ser mycket fram emot att få göra en duett.

– Med Eric Gadd kanske, det vore trevligt!

Lena Philipsson, Nanne Grönvall, Jessica Andersson, Per Andersson, Nassim Al Fakir, Eric Gadd, Oscar Zia, Erik Segerstedt och trumpetsolisten Magnus Johansson. Så ser uppställningen ut för Diggiloo 2014. Turnén startar i Grebbestad den 7 juni och slutar i Stockholm den 16 augusti. Däremellan hinner gänget med 21 spelplatser, varav en är på Ånaplan i Tibro den 8 augusti.

I går träffades artisterna för första gången och då var det också intervju med pressen.

– Idéer bara poppar upp i huvudet. Jag kommer hålla i förshowen som är lite mer riktad mot barnen och när stora showen börjar är jag även med i den. Jag vill nyttja att jag är slagverkare i grunden, jag vill sjunga sköna låtar och visa lite vem jag är, min energi, säger Nassim al Fakir som är med för första gången i Diggiloo.

Familjärt och prestigelöst

Men, säger han, exakt vad som händer återstår att se.

– Det ska bli kul att se var vi hamnar. Jag kan personligen gilla teman som bara byter riktning när som helst och hur som helst.

Nanne Grönvall har varit med en gång tidigare för fem år sedan.

– Det är så väldigt roligt att åka i det här konceptet, det är familjärt och prestigelöst. Det är jättekul.

Hon har inte hunnit fundera på vad hon vill göra på scenen. Men gillar möjligheten att sätta upp en storslagen show.

Artistisk mångfald

Erik Segerstedt är liksom Nassim al Fakir med för första gången.

– Av erfarenhet vet jag att sådana här sammankomster med artister och profiler brukar vara kul.

Han gillar den artistiska mångfalden med många olika stilar och komik.

– Jag skulle väldigt gärna vilja göra allt, men samtidigt sätta en musikalisk touch på det. Gärna spela piano och sjunga.

På tal om komik så är komikern Per Andersson med för andra året. Han har som mål att överraska de andra.

– Jag vill sjunga lite och göra lite sketcher. Jag har försökt få med barbershop, men det var ingen som nappade på det.

Toppa förra sommaren

Han har också ett vad som drivkraft.

– Min fru sa: Du kan inte toppa förra sommaren. Så nu måste jag bevisa att jag kan det, så det är ett vad också. Om jag förlorar får jag inte vara med nästa år (2015) kanske. Då får jag vara hemma och städa hela sommaren, bygga en vedbod och klippa äppleträd. Och så blir det jag som får ha hand om mördarsniglarna förmodligen.

För Jessica Andersson är det tioårsjubileum med Diggiloo.

– Varenda föreställning kommer jag att få tårta! Nej, jag bara skojade. Men det känns väldigt speciellt att få ha varit med i tio år. Jag kommer att njuta lite extra nästa sommar.

Hon ser mycket fram emot att få göra en duett.

– Med Eric Gadd kanske, det vore trevligt!