25 nov 2013 05:00

23 jan 2015 15:35

Kärlekskrank poptönt talade ut på scenen

Alla har en längtan efter att förändras och samtidigt en rädsla att i verkligheten också göra det.

På söndagen var det dags för Niklas Strömstedt ”patient” tillsammans med ”terapeuten” Per Naroskin att ta plats på stadsteaterns scen i Skövde. Detta med föreställningen Strömstedt & Freud. Strömstedt började föreställningen med att tala om att han kunde ha blivit Skövdebo. Hans pappa, den kände journalisten Bo Strömstedt, sökte jobb på en tidning i Skövde en gång i tiden.

Det hela handlar om kärlekens förhoppningar och besvikelser, om att få ihop sin längtan efter både närhet och frihet.

Under våren har denna föreställning spelats på ett stort antal platser och nu i Skövde. Ryggraden i föreställningen är givetvis Niklas alla texter och låtar och visst känner man igen det mesta. Gång på gång blir han dock avbruten av terapeuten som försöker att rätta till saker och ting, mest är det alla Niklas kärleks- och relationsproblem som tas upp, men en hel del annat kommer givetvis upp till ytan.

Salongen var välfylld och publikens favoritlåtar kanske får en helt ny innebörd efter ha sett denna föreställning. Regin svarade den inte helt obekanta Sissela Kyle för.

På söndagen var det dags för Niklas Strömstedt ”patient” tillsammans med ”terapeuten” Per Naroskin att ta plats på stadsteaterns scen i Skövde. Detta med föreställningen Strömstedt & Freud. Strömstedt började föreställningen med att tala om att han kunde ha blivit Skövdebo. Hans pappa, den kände journalisten Bo Strömstedt, sökte jobb på en tidning i Skövde en gång i tiden.

Det hela handlar om kärlekens förhoppningar och besvikelser, om att få ihop sin längtan efter både närhet och frihet.

Under våren har denna föreställning spelats på ett stort antal platser och nu i Skövde. Ryggraden i föreställningen är givetvis Niklas alla texter och låtar och visst känner man igen det mesta. Gång på gång blir han dock avbruten av terapeuten som försöker att rätta till saker och ting, mest är det alla Niklas kärleks- och relationsproblem som tas upp, men en hel del annat kommer givetvis upp till ytan.

Salongen var välfylld och publikens favoritlåtar kanske får en helt ny innebörd efter ha sett denna föreställning. Regin svarade den inte helt obekanta Sissela Kyle för.

  • Stig Dahlstrand