03 feb 2014 21:29

23 jan 2015 15:38

Musikaliskt tvära kast på Stadsteatern

Går det att blanda sakrala tongångar med rockigt riv i samma show? Kombinationen lockade drygt 260 personer till Stadsteatern på måndagskvällen när showen ”Från Pärleport till Rock'n'roll” kom till Skövde.

Detta var showens femte uppsättning och har tidigare år bland annat gästats av välkända Christer Sjögren och Kalle Moraeus. Nu var musikalartisten Nina Söderquist frontfigur tillsammans med Peter Danielson, Jörgen Fredriksson och Bo Frid. Pärleportsgänget hade showat så sent som kvällen innan i Vara konserthus och tog den musikaliska smältdegeln vidare till Skövdepubliken.

Ninas bana som musikalartist tog fart när hon fick spela huvudrollen i Monthy Pythons musikal Spamalot i London. Senare gjordes även en uppsättning i Malmö och Stockholm med svenska motspelare. Hon har även tävlat i Melodifestivalen och synts till i tv-program som Doobidoo och Sing-along.

Hur många ur den halvfulla teatersalongen som fick ett halleluja-moment under kvällen är svårt att veta. Mer klart är att artisterna kunde visa upp ett brett musikaliskt register. Kvällen innehöll alltifrån lågmälda Ted Gärdestads ”Låt kärleken slå rot” till bluesinspirerade ”Ängeln i rummet”. Den rockiga Tina Turner-låten ”Simply the best” kan tyckas vara ett säkert kort men så fick saxonfonsolot också paljetterna att vibrera och glittra ända till sista raden i salongen.

Detta var showens femte uppsättning och har tidigare år bland annat gästats av välkända Christer Sjögren och Kalle Moraeus. Nu var musikalartisten Nina Söderquist frontfigur tillsammans med Peter Danielson, Jörgen Fredriksson och Bo Frid. Pärleportsgänget hade showat så sent som kvällen innan i Vara konserthus och tog den musikaliska smältdegeln vidare till Skövdepubliken.

Ninas bana som musikalartist tog fart när hon fick spela huvudrollen i Monthy Pythons musikal Spamalot i London. Senare gjordes även en uppsättning i Malmö och Stockholm med svenska motspelare. Hon har även tävlat i Melodifestivalen och synts till i tv-program som Doobidoo och Sing-along.

Hur många ur den halvfulla teatersalongen som fick ett halleluja-moment under kvällen är svårt att veta. Mer klart är att artisterna kunde visa upp ett brett musikaliskt register. Kvällen innehöll alltifrån lågmälda Ted Gärdestads ”Låt kärleken slå rot” till bluesinspirerade ”Ängeln i rummet”. Den rockiga Tina Turner-låten ”Simply the best” kan tyckas vara ett säkert kort men så fick saxonfonsolot också paljetterna att vibrera och glittra ända till sista raden i salongen.

  • Rikard Jansson