23 feb 2014 19:19

23 jan 2015 15:39

Thomas G:son nära spansk framgång

Under efterfesten som följde Melodifestivalen satt Thomas G:son och streamade spanska TVE i sin telefon. Där pågick den spanska schlagerfinalen och G:sons bidrag ”Más (Run)” var en av fem kandidater.

– Det var fruktansvärt nära! Vi hamnade på samma poäng som vinnaren, men den hade några fler publikröster – vi hade några fler jurypoäng – och de har någon regel om att publikrösterna väger tyngre, säger Thomas G:son.

Låten är skriven tillsammans med Tony Sánchez-Ohlsson och framfördes av sångerskan Brequette.

– Det är en bra låt, och det hade varit mycket roligt att tävla med den i Eurovision song contest. Men så blir det inte. Det kändes nästan mer än att inte gå vidare i Sverige, säger Thomas G:son, som tillsammans med Josef Johansson, Peo Thyrén, Peter Boström och Jonas Lundblad låg bakom ”Hela natten” som Josef Johansson framförde i Örnsköldsvik samma kväll.

– Jag har inte sett reprisen än men det jag såg på plats tyckte jag var superbra! Men man får inte samma uppfattning om hur någon sjunger på plats som genom rutan. Men jag tycker att Josef lyfte sig väldigt mycket och gjorde ett kanonjobb. Det kändes jättebra. Och vi har fått mycket bra respons på både låten och framträdandet, men det räckte inte. Och så är det.

– Det var fruktansvärt nära! Vi hamnade på samma poäng som vinnaren, men den hade några fler publikröster – vi hade några fler jurypoäng – och de har någon regel om att publikrösterna väger tyngre, säger Thomas G:son.

Låten är skriven tillsammans med Tony Sánchez-Ohlsson och framfördes av sångerskan Brequette.

– Det är en bra låt, och det hade varit mycket roligt att tävla med den i Eurovision song contest. Men så blir det inte. Det kändes nästan mer än att inte gå vidare i Sverige, säger Thomas G:son, som tillsammans med Josef Johansson, Peo Thyrén, Peter Boström och Jonas Lundblad låg bakom ”Hela natten” som Josef Johansson framförde i Örnsköldsvik samma kväll.

– Jag har inte sett reprisen än men det jag såg på plats tyckte jag var superbra! Men man får inte samma uppfattning om hur någon sjunger på plats som genom rutan. Men jag tycker att Josef lyfte sig väldigt mycket och gjorde ett kanonjobb. Det kändes jättebra. Och vi har fått mycket bra respons på både låten och framträdandet, men det räckte inte. Och så är det.

  • Carl Johan Hjerpe