02 mar 2014 19:45

23 jan 2015 15:39

Skaraborgsbidragen siktar framåt

Inga band med Skaraborgsanknytning finns nu kvar i årets upplaga av Melodifestivalen. Detta stod klart strax efter klockan nio på lördagskvällen då både Ammotrack och JEM åkt ur andra chansen.

Totalt tre rockakter stod emot varandra under lördagskvällens deltävling av Melodifestivalen som ägde rum i Lidköping. State of drama, Outtrigger och Skövdebandet Ammotrack. Resultatet - ingen av dem kom vidare.

– Vi tog nog ut varandra i slutändan ändå. Nu känns det skittråkigt för det blir ju ingen hårdrock kvar alls i Melodifestivalen, konstaterar gitarristen Oscar Fläring, precis efter att slutresultaten presenterats.

Trots att bandet nu är helt ute ur tävlingen visade de ändå gott mod under lördagskvällen.

– Vi är så sjukt tacksamma för allt stöd vi har fått här ikväll, det är helt otroligt. Vi kommer aldrig glömma den här upplevelsen, det är ett minne för livet, säger bandets sångare Mikael de Bruin.

– Nu börjar något annat för vi ska ut på en massa spelningar. Vi har redan nu över 20 stycken inbokade, avslutar Oscar.

Nu tar vi världen

Den skövdebaserade låtskrivare Tomas G:son stod tillsammans med Peter Boström och Julimar ”J-Son” Santos bakom musiken till pop-dansgruppen JEMs bidrag - Love trigger. De hamnade på en sjätte plats. JEM var efter tävlingen något besvikna men ändå inte alltför nedstämda.

– Självklart ville vi gå ända till finalen när vi hade kommit såhär långt. Men det har ändå varit en kul upplevelse, säger bandmedlemmen Elli Flemström.

– Det har även varit väldigt lärorikt. Nu har vi precis spelat in en EP och ska ut på turné. Nu ska vi ta Sverige och sen hela världen, säger Jeremie Yumba samtidigt som han slår ut med händerna.

Till Friends Arena

Outtrigger tillsammans med Martin Stenmarck, Linus Svenning och Helena Paparizou gick vidare och fick duellera om finalplatserna. De två slutgiltiga vinnarna blev Paparizou med låten Survivor och Svenningson med sitt bidrag Bröder. Slutfinalen av den svenska Melodifestivalen äger rum lördagen den åttonde mars och Eurovision Song Contest i Köpenhamn den sjätte till tionde maj.

Totalt tre rockakter stod emot varandra under lördagskvällens deltävling av Melodifestivalen som ägde rum i Lidköping. State of drama, Outtrigger och Skövdebandet Ammotrack. Resultatet - ingen av dem kom vidare.

– Vi tog nog ut varandra i slutändan ändå. Nu känns det skittråkigt för det blir ju ingen hårdrock kvar alls i Melodifestivalen, konstaterar gitarristen Oscar Fläring, precis efter att slutresultaten presenterats.

Trots att bandet nu är helt ute ur tävlingen visade de ändå gott mod under lördagskvällen.

– Vi är så sjukt tacksamma för allt stöd vi har fått här ikväll, det är helt otroligt. Vi kommer aldrig glömma den här upplevelsen, det är ett minne för livet, säger bandets sångare Mikael de Bruin.

– Nu börjar något annat för vi ska ut på en massa spelningar. Vi har redan nu över 20 stycken inbokade, avslutar Oscar.

Nu tar vi världen

Den skövdebaserade låtskrivare Tomas G:son stod tillsammans med Peter Boström och Julimar ”J-Son” Santos bakom musiken till pop-dansgruppen JEMs bidrag - Love trigger. De hamnade på en sjätte plats. JEM var efter tävlingen något besvikna men ändå inte alltför nedstämda.

– Självklart ville vi gå ända till finalen när vi hade kommit såhär långt. Men det har ändå varit en kul upplevelse, säger bandmedlemmen Elli Flemström.

– Det har även varit väldigt lärorikt. Nu har vi precis spelat in en EP och ska ut på turné. Nu ska vi ta Sverige och sen hela världen, säger Jeremie Yumba samtidigt som han slår ut med händerna.

Till Friends Arena

Outtrigger tillsammans med Martin Stenmarck, Linus Svenning och Helena Paparizou gick vidare och fick duellera om finalplatserna. De två slutgiltiga vinnarna blev Paparizou med låten Survivor och Svenningson med sitt bidrag Bröder. Slutfinalen av den svenska Melodifestivalen äger rum lördagen den åttonde mars och Eurovision Song Contest i Köpenhamn den sjätte till tionde maj.