07 mar 2014 06:00

23 jan 2015 15:39

Två föreställningar på stadsteatern

Han har skrivit materialet och regisserat sig själv. Nu kommer Johan Rheborg med sin stand up-föreställning till Skövde. Den är så populär att han får spela den två gånger samma dag.

Johan Rheborg är komikern och skådespelaren som fick sitt genombrott för ungefär 20 år sedan. Han är mannen bakom figurer som Percy Nilegård och Kenny Starfighter. Han har medverkat i ett 40-tal pjäser, tv-serier, filmer och uppträtt på stand up-klubbar över hela landet. Han har också hunnit med stora stand up-turnéer som Badjävlar och Big Comedy.

Testat sig själv

Nu är han ute på sin första stora soloturné med föreställningen som kort och gott heter Rheborg. Den hade premiär i Jönköping den 14 februari.

– Det är en föreställning som handlar om mig, det är någon slags checkpoint, jag har fyllt 50. Det är en ganska allmän stand up om livet, lite om hur jag krokigt tog mig fram och om mitt dåliga självförtroende, lite om saker som har hänt under min uppväxt. Den är ganska allmän även om den kretsar runt mig, säger han i en telefonintervju till SLA.

Han har skrivit materialet och även regisserat sig själv.

– Det var lite själva grejen, att göra det här själv. Testa om jag klarade av det.

Stort intresse

Intresset för att se honom är stort. På flera orter har extraföreställningar fått sättas in, däribland i Skövde.

– Det är rätt mastigt, men jag är spelvan, jag spelar mycket teater och då spelar man ofta dubbelt på lördagar. Man får låta bli att sitta i baren och se till att sova ordentligt. Föreställningen är en och en halv timme. Det är en tvåminuters paus i den, men folk upplever det nog inte som en paus.

På Ticnets hemsida går det att läsa många hyllningar från publiken.

– Det känns jätteroligt. Föreställningen har olika tonfall vilket jag är ganska glad i. Den har olika delar, olika temperaturer och intensitet. Den fungerar väldigt bra som föreställning och så är den rolig, folk skrattar mycket.

Rheborg ges två gånger fredagen den 7 mars på Skövde stadsteater.

Johan Rheborg är komikern och skådespelaren som fick sitt genombrott för ungefär 20 år sedan. Han är mannen bakom figurer som Percy Nilegård och Kenny Starfighter. Han har medverkat i ett 40-tal pjäser, tv-serier, filmer och uppträtt på stand up-klubbar över hela landet. Han har också hunnit med stora stand up-turnéer som Badjävlar och Big Comedy.

Testat sig själv

Nu är han ute på sin första stora soloturné med föreställningen som kort och gott heter Rheborg. Den hade premiär i Jönköping den 14 februari.

– Det är en föreställning som handlar om mig, det är någon slags checkpoint, jag har fyllt 50. Det är en ganska allmän stand up om livet, lite om hur jag krokigt tog mig fram och om mitt dåliga självförtroende, lite om saker som har hänt under min uppväxt. Den är ganska allmän även om den kretsar runt mig, säger han i en telefonintervju till SLA.

Han har skrivit materialet och även regisserat sig själv.

– Det var lite själva grejen, att göra det här själv. Testa om jag klarade av det.

Stort intresse

Intresset för att se honom är stort. På flera orter har extraföreställningar fått sättas in, däribland i Skövde.

– Det är rätt mastigt, men jag är spelvan, jag spelar mycket teater och då spelar man ofta dubbelt på lördagar. Man får låta bli att sitta i baren och se till att sova ordentligt. Föreställningen är en och en halv timme. Det är en tvåminuters paus i den, men folk upplever det nog inte som en paus.

På Ticnets hemsida går det att läsa många hyllningar från publiken.

– Det känns jätteroligt. Föreställningen har olika tonfall vilket jag är ganska glad i. Den har olika delar, olika temperaturer och intensitet. Den fungerar väldigt bra som föreställning och så är den rolig, folk skrattar mycket.

Rheborg ges två gånger fredagen den 7 mars på Skövde stadsteater.