20 mar 2014 15:59

23 jan 2015 15:40

Ny vd för Göteborgsoperan

På torsdagen blev det klart att Ronnie Hallgren efterträder Peter Hansson som vd för Göteborgsoperan, som har en filial i Skövde. Hallgren är inget okänt namn i kulturkretsar, sedan 2005 har han varit vd för Göteborgs stadsteater.

Han inledde emellertid sin yrkesbana inom scenkonsten 1974 och har jobbat på flera av Sveriges större teatrar som konstnärlig chef, teaterchef och regissör. 1993 hade han en gästprofessur på Iowa University i USA där han satte upp August Strindbergs Ett drömspel.

Ronnie Hallgren driver, enligt pressmeddelandet, på utvecklingen av frågor som rör genus, jämställdhet och mångfald inom scenkonsten.

– Det känns både som en gåva och en stor utmaning att få ingå i ledningen för ett av norra Europas främsta operahus

säger Ronnie Hallgren som beräknas tillträda sin nya tjänst i augusti.

På torsdagen blev det klart att Ronnie Hallgren efterträder Peter Hansson som vd för Göteborgsoperan, som har en filial i Skövde. Hallgren är inget okänt namn i kulturkretsar, sedan 2005 har han varit vd för Göteborgs stadsteater.

Han inledde emellertid sin yrkesbana inom scenkonsten 1974 och har jobbat på flera av Sveriges större teatrar som konstnärlig chef, teaterchef och regissör. 1993 hade han en gästprofessur på Iowa University i USA där han satte upp August Strindbergs Ett drömspel.

Ronnie Hallgren driver, enligt pressmeddelandet, på utvecklingen av frågor som rör genus, jämställdhet och mångfald inom scenkonsten.

– Det känns både som en gåva och en stor utmaning att få ingå i ledningen för ett av norra Europas främsta operahus

säger Ronnie Hallgren som beräknas tillträda sin nya tjänst i augusti.