21 mar 2014 22:05

23 jan 2015 15:40

Thomas Petersson - överoptimistisk glädjespridare

Religiösa, royalister, kändisar och pessimister. Ingen går egentligen säker när Thomas Pettersson står på scen. Under fredagskvällen uppträdde han på stadsteatern med enmansshowen ”Skakad men inte störd”.

När showen började hade biljetterna varit slut sedan länge. 500 personer bjöds på en skrattfest i två timmar. Varför så länge? Han som ofta uppträder i tv med kvickheter på några minuter i taget.

– Det är för att jag ska få tala till punkt, säger Thomas visst hade ett och annat att säga om det mesta.

”Inte förvånad”

Namnet på föreställningen är inte bara en omskrivning för Bonds inpräntade tagline ”skakad men inte rörd”. Titeln var även en spark i baken på kvällspressen om alla som ”chockas, kränks och rasar.” Eller att andra är mer förvånade än vad de behöver vara.

– Folk är förvånade att det är hästkött i lasagnen. Vill man inte betala så det räcker får man ju skit. Det vet ju ni, som kommit hit ikväll, skämtade Thomas.

”Överoptimist”

Han nyanserade även det uttjatade talesättet om skillnaden mellan pessimisten som ser glaset som halvtomt och optimismen som ser det som halvfullt. Lägre gradering än pessimisterna har offerkoftorna som säger att ”det är nog inte ens mitt glas”. Medan överoptimismen (Thomas placerar sig gärna själv i detta facket) tänker att ”det är inte säkert att det ens är mitt glas men jag tar det ändå”.

– Om alla nu går hem och försöker göra tre personer glada så skulle hela Skövde gunga till.

När showen började hade biljetterna varit slut sedan länge. 500 personer bjöds på en skrattfest i två timmar. Varför så länge? Han som ofta uppträder i tv med kvickheter på några minuter i taget.

– Det är för att jag ska få tala till punkt, säger Thomas visst hade ett och annat att säga om det mesta.

”Inte förvånad”

Namnet på föreställningen är inte bara en omskrivning för Bonds inpräntade tagline ”skakad men inte rörd”. Titeln var även en spark i baken på kvällspressen om alla som ”chockas, kränks och rasar.” Eller att andra är mer förvånade än vad de behöver vara.

– Folk är förvånade att det är hästkött i lasagnen. Vill man inte betala så det räcker får man ju skit. Det vet ju ni, som kommit hit ikväll, skämtade Thomas.

”Överoptimist”

Han nyanserade även det uttjatade talesättet om skillnaden mellan pessimisten som ser glaset som halvtomt och optimismen som ser det som halvfullt. Lägre gradering än pessimisterna har offerkoftorna som säger att ”det är nog inte ens mitt glas”. Medan överoptimismen (Thomas placerar sig gärna själv i detta facket) tänker att ”det är inte säkert att det ens är mitt glas men jag tar det ändå”.

– Om alla nu går hem och försöker göra tre personer glada så skulle hela Skövde gunga till.

  • Rikard Jansson