28 mar 2014 13:00

23 jan 2015 15:40

Rock n' roll möter rockabilly

Det blir rock n' roll och rockabilly för hela slanten i Folkets park i Falköping under fredagskvällen. Spelar gör Brolle, Top Cats och John Lindberg trio.

Rock n' roll meets Rockabilly. Så heter tillställningen som arrangeras i Falköpings Folkets park. Spelar gör Brolle, Top Cats samt John Lindberg Trio.

Brolle heter egentligen Kjell Junior Wallmark, är född 1981 och kommer från Inbyn utanför Boden. Brolle började hans systrar att kalla honom redan som liten. Hans första singel Playing with fire, som han släppte som 21-åring, sålde guld. Sedan dess har han bland annat flyttat hem till Norrland igen från Stockholm, varit med i Körslaget och spelat huvudrollen i The Buddy Holly Musical.

Top Cats kommer från värmländska Torsby och är veteraner trots sin unga ålder. Medlemmarna började nämligen spela rockabilly och gammal rock n' roll redan i de tidiga tonåren. I dokumentären Raggarliv fick ”hela” Sverige för första gången höra talas om bandet. Genombrottet kom med låten Baby doll i Melodifestivalen.

John Lindberg trio började spela renodlad rockabilly men har under åren vävt in mer moderna influenser och på så sätt skapat ett eget tuffare sound. Den musikaliska resan började när John som trettonåring äntrade scenen med sin gitarr. Under resans gång har Martin som spelar ståbas och Jocke som spelar trummor anslutit. Debutalbumet släpptes 2006.

Arrangör av arrangemanget i Folkets park är Dagny's.

Rock n' roll meets Rockabilly. Så heter tillställningen som arrangeras i Falköpings Folkets park. Spelar gör Brolle, Top Cats samt John Lindberg Trio.

Brolle heter egentligen Kjell Junior Wallmark, är född 1981 och kommer från Inbyn utanför Boden. Brolle började hans systrar att kalla honom redan som liten. Hans första singel Playing with fire, som han släppte som 21-åring, sålde guld. Sedan dess har han bland annat flyttat hem till Norrland igen från Stockholm, varit med i Körslaget och spelat huvudrollen i The Buddy Holly Musical.

Top Cats kommer från värmländska Torsby och är veteraner trots sin unga ålder. Medlemmarna började nämligen spela rockabilly och gammal rock n' roll redan i de tidiga tonåren. I dokumentären Raggarliv fick ”hela” Sverige för första gången höra talas om bandet. Genombrottet kom med låten Baby doll i Melodifestivalen.

John Lindberg trio började spela renodlad rockabilly men har under åren vävt in mer moderna influenser och på så sätt skapat ett eget tuffare sound. Den musikaliska resan började när John som trettonåring äntrade scenen med sin gitarr. Under resans gång har Martin som spelar ståbas och Jocke som spelar trummor anslutit. Debutalbumet släpptes 2006.

Arrangör av arrangemanget i Folkets park är Dagny's.