04 apr 2014 06:00

23 jan 2015 15:41

Kyrkparken ska göra Skövde till sommarstad

Kyrkparken ska bli Skövdes nya evenemangsarena med konserter, danskvällar och mattält under hela augusti. ”Detta blir något nytt och unikt”, säger Henrik Berggren på Next Skövde.

Tidigare i veckan blev det klart att proggbandet Nationalteatern ger en konsert i Skövde den 22 augusti. Spelplatsen blir Kyrkparken mitt i centrum. Något som säkert förvånade de som minns de högljudda protesterna för några år sedan då Matfestivalen skulle flytta in i parken, enligt vissa skulle det slita hårt på träd och gräsmattor.

Kyrkparken är en tillgång

Men nu blåser nya vindar och det finns en samsyn om att parken är en tillgång och att den ska användas.

– Jag frågade mig när jag började det här jobbet vad som är unikt för Skövde på sommaren? Svaret blev; ingenting, säger Henrik Berggren, nytillträdd evenemangschef på Next Skövde som på sin tredje arbetsdag lyckades få Nationalteatern att lägga en konsert i Skövde.

– Många är borta från Skövde under juli. Varför då inte göra hela augusti till en evenemangsmånad?

Konserter och danskvällar

Något färdigt program för Sommar i Skövde finns ännu inte, däremot en tydlig vision.

– Tanken är att bygga upp en scen, mattält och allt annat som behövs redan i början av augusti och sedan låta allt finnas i Kyrkparken till och med Matfestivalen som får bilda en naturlig avslutning.

– Det ska finnas möjlighet till mindre konserter, danskvällar, after work, kulturaktiviteter och arrangemang för barn och ungdomar. En månad fylld av aktiviteter blir något som gör sommarstaden Skövde unik.

Utveckla och gå vidare

Den årliga Matfestivalen har satt Skövde på evenemangskartan men Henrik Berggren menar att det inte går att slå sig till ro. Det handlar om att utveckla festivalen och andra arrangemang och gå vidare.

– Målet är att det ska vara massor av olika arrangemang under en månad i centrala Skövde. Den lummiga Kyrkparken som spelplats för allt detta blir unik.

– Efter att ha lyssnat på en konsert, ätit eller dansat kan du på mindre än en minut nå mängder av krogar och restauranger i centrum. Då kan evenemangsmånaden även spilla över på näringslivet i centrum.

Tidigare i veckan blev det klart att proggbandet Nationalteatern ger en konsert i Skövde den 22 augusti. Spelplatsen blir Kyrkparken mitt i centrum. Något som säkert förvånade de som minns de högljudda protesterna för några år sedan då Matfestivalen skulle flytta in i parken, enligt vissa skulle det slita hårt på träd och gräsmattor.

Kyrkparken är en tillgång

Men nu blåser nya vindar och det finns en samsyn om att parken är en tillgång och att den ska användas.

– Jag frågade mig när jag började det här jobbet vad som är unikt för Skövde på sommaren? Svaret blev; ingenting, säger Henrik Berggren, nytillträdd evenemangschef på Next Skövde som på sin tredje arbetsdag lyckades få Nationalteatern att lägga en konsert i Skövde.

– Många är borta från Skövde under juli. Varför då inte göra hela augusti till en evenemangsmånad?

Konserter och danskvällar

Något färdigt program för Sommar i Skövde finns ännu inte, däremot en tydlig vision.

– Tanken är att bygga upp en scen, mattält och allt annat som behövs redan i början av augusti och sedan låta allt finnas i Kyrkparken till och med Matfestivalen som får bilda en naturlig avslutning.

– Det ska finnas möjlighet till mindre konserter, danskvällar, after work, kulturaktiviteter och arrangemang för barn och ungdomar. En månad fylld av aktiviteter blir något som gör sommarstaden Skövde unik.

Utveckla och gå vidare

Den årliga Matfestivalen har satt Skövde på evenemangskartan men Henrik Berggren menar att det inte går att slå sig till ro. Det handlar om att utveckla festivalen och andra arrangemang och gå vidare.

– Målet är att det ska vara massor av olika arrangemang under en månad i centrala Skövde. Den lummiga Kyrkparken som spelplats för allt detta blir unik.

– Efter att ha lyssnat på en konsert, ätit eller dansat kan du på mindre än en minut nå mängder av krogar och restauranger i centrum. Då kan evenemangsmånaden även spilla över på näringslivet i centrum.

  • Lars Berthilsson