12 apr 2014 12:48

23 jan 2015 15:41

"Punken handlar om attityd"

Med bergshöga färgsprakande tuppkammar, hög musik och nitförsedda tajta kläder förvandlades Valhall i Skövde till ett punkens Mecka under fredagskvällen. Huvudattraktionen var tveklöst Asta Kask.

Törebodabandet Asta Kask har sedan starten 1978 etablerat sig som en av Sveriges främsta punkgrupper. Att de varit med länge i leken och det faktum att de hade på sig tajta röda jeans hindrade dem inte att både röra sig och engagera sig fullt ut när de steg upp på scen någon timme innan midnatt. Deras entré möttes av en svärm av applåder och hurrarop av de cirka 300 åhörarna som stod framför deras fötter.

Vill stå ut

– Punken handlar om attityd i både hjärna och hjärta. Man vill inte följa samhällets normer och frisyrerna är ett sätt att provocera, sa besökaren Martin Tapper innan konsertens start.

Hans kamrat Johnny Svensson kunde stoltsera med en tre decimeter hög ljusblond tuppkam. På frågan hur han gjorde för att skapa detta spetsiga hårfenomen gav han ett intressant svar.

– Man kan nästan ha i vad som helst. Först tuperar jag håret sen kan man till exempel lägga i trälim eller handtvål.

Populära förband

Innan Asta Kask intog scenen gav de omtyckta banden Körbärsfettera och Stilett var sina halvtimmeslånga spelningar. Med två olika typer av punk, varav Stiletts var något lugnare, värmde de upp publiken till koktemperaturen den hade under Asta Kasks spelning.

Törebodabandet Asta Kask har sedan starten 1978 etablerat sig som en av Sveriges främsta punkgrupper. Att de varit med länge i leken och det faktum att de hade på sig tajta röda jeans hindrade dem inte att både röra sig och engagera sig fullt ut när de steg upp på scen någon timme innan midnatt. Deras entré möttes av en svärm av applåder och hurrarop av de cirka 300 åhörarna som stod framför deras fötter.

Vill stå ut

– Punken handlar om attityd i både hjärna och hjärta. Man vill inte följa samhällets normer och frisyrerna är ett sätt att provocera, sa besökaren Martin Tapper innan konsertens start.

Hans kamrat Johnny Svensson kunde stoltsera med en tre decimeter hög ljusblond tuppkam. På frågan hur han gjorde för att skapa detta spetsiga hårfenomen gav han ett intressant svar.

– Man kan nästan ha i vad som helst. Först tuperar jag håret sen kan man till exempel lägga i trälim eller handtvål.

Populära förband

Innan Asta Kask intog scenen gav de omtyckta banden Körbärsfettera och Stilett var sina halvtimmeslånga spelningar. Med två olika typer av punk, varav Stiletts var något lugnare, värmde de upp publiken till koktemperaturen den hade under Asta Kasks spelning.

  • Joel Tivemo