02 maj 2014 11:00

23 jan 2015 15:43

Allvarlig – men ändå rolig

En mörkare version av Alice i Underlandet har premiär i Katedralskolan i Skara i dag fredag.
– Även om det ett väldigt allvarligt ämne, så är det ändå en rolig föreställning, säger Mollie Nylund från Skultorp som spelar Alice.

Esteteleverna i trean på Katedralskolan i Skara håller på att jobba med sin slutproduktion. De sätter upp Alice i Underlandet och föreställningen har premiär under fredagen. I ensemblen ingår fyra elever från Skövde kommun. Det är Mollie Nylund från Skultorp som spelar Alice, Julia Häll från Skövde som spelar Katten, Sanna Haglund från Skövde som spelar Gripen och Anna Pontén från Skövde som är dansare.

– Vi har tagit originalstoryn och skrivit om den så att den passar oss. Vi vill ha en lite mörkare ungdomshistoria. Vi har gjort den för en äldre publik. Den handlar mer om droger, berättar Mollie Nylund och tillägger att rekommenderad ålder är från tolv år och uppåt.

I klassen går 30 elever och förutom skådespeleri och dans så är de indelade i olika grupper: Marknadsföring, scenografi, ljus, multimedia, kostym och smink.

Hälften i klassen har inriktning dans och hälften har teater.

– Det är något vi jobbat mycket med i vår produktion, att dansen och teatern ska smälta ihop. Det ska inte vara ”nu har vi en scen” och ”nu har vi en dans”, förklarar Mollie Nylund.

Förutom dans och skådespeleri finns det också några filmsekvenser i föreställningen. Till exempel en där Alice faller.

– Den är ganska symbolisk för oss, för i vår version hamnar hon i Underlandet på grund av en överdos. Även om vår version av Alice i Underlandet är om ett väldigt allvarligt ämne och är allvarlig vissa stunder så är det ändå en rolig föreställning. Vi hoppas på både skratt och gråt och alla andra känslor däremellan, säger Mollie Nylund.

Alice i Underlandet spelas 2-3 maj och 9-10 maj för allmänheten i Katedralskolans aula. Utöver det ges tio skolföreställningar.

För regin svarar Björn Engdahl, Göteborg, och koreografer är Jorge Muñoz Escalante och Sara Törn

Esteteleverna i trean på Katedralskolan i Skara håller på att jobba med sin slutproduktion. De sätter upp Alice i Underlandet och föreställningen har premiär under fredagen. I ensemblen ingår fyra elever från Skövde kommun. Det är Mollie Nylund från Skultorp som spelar Alice, Julia Häll från Skövde som spelar Katten, Sanna Haglund från Skövde som spelar Gripen och Anna Pontén från Skövde som är dansare.

– Vi har tagit originalstoryn och skrivit om den så att den passar oss. Vi vill ha en lite mörkare ungdomshistoria. Vi har gjort den för en äldre publik. Den handlar mer om droger, berättar Mollie Nylund och tillägger att rekommenderad ålder är från tolv år och uppåt.

I klassen går 30 elever och förutom skådespeleri och dans så är de indelade i olika grupper: Marknadsföring, scenografi, ljus, multimedia, kostym och smink.

Hälften i klassen har inriktning dans och hälften har teater.

– Det är något vi jobbat mycket med i vår produktion, att dansen och teatern ska smälta ihop. Det ska inte vara ”nu har vi en scen” och ”nu har vi en dans”, förklarar Mollie Nylund.

Förutom dans och skådespeleri finns det också några filmsekvenser i föreställningen. Till exempel en där Alice faller.

– Den är ganska symbolisk för oss, för i vår version hamnar hon i Underlandet på grund av en överdos. Även om vår version av Alice i Underlandet är om ett väldigt allvarligt ämne och är allvarlig vissa stunder så är det ändå en rolig föreställning. Vi hoppas på både skratt och gråt och alla andra känslor däremellan, säger Mollie Nylund.

Alice i Underlandet spelas 2-3 maj och 9-10 maj för allmänheten i Katedralskolans aula. Utöver det ges tio skolföreställningar.

För regin svarar Björn Engdahl, Göteborg, och koreografer är Jorge Muñoz Escalante och Sara Törn