17 maj 2014 14:00

23 jan 2015 15:44

Konstelever visar upp sin kunskap

Nu är det vernissage för den årliga utställningen av elever vid Skövde konstskola. Förutom att allmänheten får chans att se verken, så ser eleverna själva fram emot att se varandras konst.

– Man blir lite blind i sitt eget måleri, så det ska bli roligt att höra vad andra ser. Och det ska bli kul att se alla andras bilder också, man ser inte alltid de färdiga resultaten annars, säger eleven Anneli Malmberg, som bor i Töreboda.

Hon är en av 14 elever som deltar i konstutställningen på Rosa huset i centrala Skövde. Vernissaget sker under lördagen och då närvarar samtliga konstnärer. De turas sedan om att vara på plats dagligen fram till utställningens slut, söndag 25 maj, för att samtala med och svara på frågor från publiken.

Flera tekniker

– Det är mestadels akryl och olja, men även en del andra tekniker, som visas och eleverna presenterar ett urval av vad de har gjort under året, säger Björne Åslund, lärare och linjeansvarig på Skövde konstskola.

Elevernas ateljéer har städats ur, tömts och målats om och används nu som utställningsyta. Under fredagen pågick de sista förberedelserna – mestadels finlir – inför vernissaget. Någonstans över hundra verk ingår i elevutställningen, men det är ändå bara en mindre del av elevernas totala katalog.

– Visst har man fått kompromissa lite med vad som ska visas och inte. Men när man hittat bilder som passar bra ihop så har det inte varit särskilt svårt att välja bort något annat, säger eleven Kristin Ekström från Falköping.

– Man blir lite blind i sitt eget måleri, så det ska bli roligt att höra vad andra ser. Och det ska bli kul att se alla andras bilder också, man ser inte alltid de färdiga resultaten annars, säger eleven Anneli Malmberg, som bor i Töreboda.

Hon är en av 14 elever som deltar i konstutställningen på Rosa huset i centrala Skövde. Vernissaget sker under lördagen och då närvarar samtliga konstnärer. De turas sedan om att vara på plats dagligen fram till utställningens slut, söndag 25 maj, för att samtala med och svara på frågor från publiken.

Flera tekniker

– Det är mestadels akryl och olja, men även en del andra tekniker, som visas och eleverna presenterar ett urval av vad de har gjort under året, säger Björne Åslund, lärare och linjeansvarig på Skövde konstskola.

Elevernas ateljéer har städats ur, tömts och målats om och används nu som utställningsyta. Under fredagen pågick de sista förberedelserna – mestadels finlir – inför vernissaget. Någonstans över hundra verk ingår i elevutställningen, men det är ändå bara en mindre del av elevernas totala katalog.

– Visst har man fått kompromissa lite med vad som ska visas och inte. Men när man hittat bilder som passar bra ihop så har det inte varit särskilt svårt att välja bort något annat, säger eleven Kristin Ekström från Falköping.

  • Carl Johan Hjerpe