01 aug 2014 18:40

23 jan 2015 15:47

Ace Wilder tar inte semester

Ace Wilder stod för det stora genombrottet i årets melodifestival. Men det räckte inte ända fram.
– Jag har släppt det totalt nu. Det var också det bästa som kunde hända mig, säger hon till SLA.

Två poäng skiljde mellan Ace Wilders bidrag Busy doin' nothin' och Sanna Nielsens vinnare Undo i Melodifestivalens final. Men även om det inte blev någon Eurovision song contest för Aces del innebar framgångarna att hon i dag har en popkarriär. På lördagen spelar hon på Olstorps festplats i Tidan.

– Jag får skämmas lite för att jag inte känner till Sverige så bra, men samtidigt är det roligt att få åka runt och upptäcka och uppleva småstäder i hela landet, säger hon.

Tiden sedan Melodifestivalen har varit hektisk. Större delen av sommaren har gått åt till turnerande, och mellan spelningarna försöker hon att skriva nytt låtmaterial. Någon regelrätt semester är det inte tal om.

– Jag tycker att det är så roligt att vara ute och spela, så jag ser det här som semester.

”Ace är rockstjärnan”

Ace Wilder heter egentligen Alice Gernandt. Hennes musikaliska bana startade tidigt. Först var det dansen som lockade. Men när en skada satte stopp för danskarriären började hon i stället skriva låtar. Även där blev hon framgångsrik, särskilt i Tyskland där några av låtarna blev riktiga hits. Alice var också en del i trion Paper moon dragon.

– För två år sedan bestämde jag mig för att satsa på att göra min egen grej. Att spela i band funkade inte. Där måste man kompromissa med sin vision, och man kan inte bara gå in och göra som man vill. Vi drog alla åt olika riktningar.

Det finns en skillnad mellan Ace och Alice, förklarar hon.

– Jag blir en annan person på scenen. Det är viktigt att alla vet att nu är det Alice som står framför mig och nu är Ace uppe på scen. Ace är rockstjärnan.

Två poäng skiljde mellan Ace Wilders bidrag Busy doin' nothin' och Sanna Nielsens vinnare Undo i Melodifestivalens final. Men även om det inte blev någon Eurovision song contest för Aces del innebar framgångarna att hon i dag har en popkarriär. På lördagen spelar hon på Olstorps festplats i Tidan.

– Jag får skämmas lite för att jag inte känner till Sverige så bra, men samtidigt är det roligt att få åka runt och upptäcka och uppleva småstäder i hela landet, säger hon.

Tiden sedan Melodifestivalen har varit hektisk. Större delen av sommaren har gått åt till turnerande, och mellan spelningarna försöker hon att skriva nytt låtmaterial. Någon regelrätt semester är det inte tal om.

– Jag tycker att det är så roligt att vara ute och spela, så jag ser det här som semester.

”Ace är rockstjärnan”

Ace Wilder heter egentligen Alice Gernandt. Hennes musikaliska bana startade tidigt. Först var det dansen som lockade. Men när en skada satte stopp för danskarriären började hon i stället skriva låtar. Även där blev hon framgångsrik, särskilt i Tyskland där några av låtarna blev riktiga hits. Alice var också en del i trion Paper moon dragon.

– För två år sedan bestämde jag mig för att satsa på att göra min egen grej. Att spela i band funkade inte. Där måste man kompromissa med sin vision, och man kan inte bara gå in och göra som man vill. Vi drog alla åt olika riktningar.

Det finns en skillnad mellan Ace och Alice, förklarar hon.

– Jag blir en annan person på scenen. Det är viktigt att alla vet att nu är det Alice som står framför mig och nu är Ace uppe på scen. Ace är rockstjärnan.

  • Axel Norén