07 aug 2014 15:50

23 jan 2015 15:48

Eldkvarn bokade till Matfestivalen

UPPDATERAD TEXT. Eldkvarn spelar på Matfestivalen. Plura Jonsson och hans kollegor kommer till Skövde lördagen den 30 augusti. – Han har en naturlig koppling till mat och Matfestivalen, säger Henrik Berggren, Next Skövde.

I dag blev det klart att de legendariska rockrävarna i Eldkvarn stannar till i Skövde för en spelning på Matfestivalen. Bandet har varit ute på turné hela sommaren och konserten i Skövde äger rum precis en spelning i Oslo, vilket är turnéns enda avstickare utomlands.

Sångaren och gitarristen Plura Jonsson har under senare år visat prov på sitt stora matintresse genom tv-programmet Pluras kök. Han har dessutom gett ut tre kokböcker.

– Med tanke på de populära tv-programmen har han en naturlig koppling till mat och Matfestivalen, säger Henrik Berggren, Next Skövdes evenemangschef, i ett pressmeddelande.

Pojkar, pojkar, pojkar

Eldkvarn bildades i Norrköping 1971 av bröderna Per ”Plura” och Stefan ”Carla” Jonsson tillsammans med kompisen Tony Thurén. Under sitt första verksamma halva decennium gick bandet under namnet Piska mig hårt. Det var dock först mot slutet av 1970-talet som Eldkvarn nådde några större framgångar. Albumet Pojkar, pojkar, pojkar som släpptes 1979 och lånade influenser från punken blev både ett publikt och ekonomiskt genombrott. Sedan dess har bandet vunnit kultstatus. Albumen Himmelska dagar och Kungarna av Broadway öppnade dörrarna in till den svenska rockmusikens finrum. 1999 utnämndes Eldkvarn till Sveriges fjärde bästa band när tidningen Aftonbladet rangordnade artister och band på den svenska musikscenen.

Andra artister som spelar på festivalen är bland andra Martin Stenmarck, Rydell & Quick och Dogge Doggelito.

I dag blev det klart att de legendariska rockrävarna i Eldkvarn stannar till i Skövde för en spelning på Matfestivalen. Bandet har varit ute på turné hela sommaren och konserten i Skövde äger rum precis en spelning i Oslo, vilket är turnéns enda avstickare utomlands.

Sångaren och gitarristen Plura Jonsson har under senare år visat prov på sitt stora matintresse genom tv-programmet Pluras kök. Han har dessutom gett ut tre kokböcker.

– Med tanke på de populära tv-programmen har han en naturlig koppling till mat och Matfestivalen, säger Henrik Berggren, Next Skövdes evenemangschef, i ett pressmeddelande.

Pojkar, pojkar, pojkar

Eldkvarn bildades i Norrköping 1971 av bröderna Per ”Plura” och Stefan ”Carla” Jonsson tillsammans med kompisen Tony Thurén. Under sitt första verksamma halva decennium gick bandet under namnet Piska mig hårt. Det var dock först mot slutet av 1970-talet som Eldkvarn nådde några större framgångar. Albumet Pojkar, pojkar, pojkar som släpptes 1979 och lånade influenser från punken blev både ett publikt och ekonomiskt genombrott. Sedan dess har bandet vunnit kultstatus. Albumen Himmelska dagar och Kungarna av Broadway öppnade dörrarna in till den svenska rockmusikens finrum. 1999 utnämndes Eldkvarn till Sveriges fjärde bästa band när tidningen Aftonbladet rangordnade artister och band på den svenska musikscenen.

Andra artister som spelar på festivalen är bland andra Martin Stenmarck, Rydell & Quick och Dogge Doggelito.