08 aug 2014 08:00

23 jan 2015 15:48

Jay Smith sjunger för välgörenhet

SKÖVDE: Ger konsert på Valhall

Idol-vinnaren Jay Smith kommer till Skövde för att göra en konsert tillsammans med välgörenhetsföreningen Voices of charity.

På fredag ställer Voices of charity till med rockshow på Valhall. På scenen står bland annat Jay Smith. De insamlade pengarna går till Kampanj R och Slagfärdiga som arbetar för att främja goda relationer och motverka våld i nära relationer.

Tillbaka i rampljuset

Jay Smiths tid i rampljuset har varit turbulent. Mitt i Idol-cirkusen hamnade 33-åringen på löpsedlarna för att ha använt droger. I utbyte mot att han genomgick behandling fick han fortsatt förtroende att tävla vidare. Efter att ha vunnit Idol 2010 tackade han nej till en plats i Melodifestivalen. Förra året tog han steget ut i rampljuset igen, både med en ny soloskiva och med ett nytt band, The reservoir dogs. Soloskivan heter King of man och släpptes i december 2013. Till skillnad från debutalbumet, som var en samling av covers, består King of man uteslutande av eget material.

Soundact, Rick Tritö, Philippe Gouali, Nordic mist, Anders Fryestam, Evelina Olsson Sjöberg, Michaela Kyrk och Arne Sandström står också på scen under showen.

Voices of charity är en ideell förening med syfte att samla in pengar till utsatta grupper i samhället.

På fredag ställer Voices of charity till med rockshow på Valhall. På scenen står bland annat Jay Smith. De insamlade pengarna går till Kampanj R och Slagfärdiga som arbetar för att främja goda relationer och motverka våld i nära relationer.

Tillbaka i rampljuset

Jay Smiths tid i rampljuset har varit turbulent. Mitt i Idol-cirkusen hamnade 33-åringen på löpsedlarna för att ha använt droger. I utbyte mot att han genomgick behandling fick han fortsatt förtroende att tävla vidare. Efter att ha vunnit Idol 2010 tackade han nej till en plats i Melodifestivalen. Förra året tog han steget ut i rampljuset igen, både med en ny soloskiva och med ett nytt band, The reservoir dogs. Soloskivan heter King of man och släpptes i december 2013. Till skillnad från debutalbumet, som var en samling av covers, består King of man uteslutande av eget material.

Soundact, Rick Tritö, Philippe Gouali, Nordic mist, Anders Fryestam, Evelina Olsson Sjöberg, Michaela Kyrk och Arne Sandström står också på scen under showen.

Voices of charity är en ideell förening med syfte att samla in pengar till utsatta grupper i samhället.

  • Axel Norén