15 aug 2014 08:00

23 jan 2015 15:48

John Doe lämnar Hjo

Musikaliskt har albumaktuella John Doe hittat hem. Men spelningen i morgon lördag blir deras sista på hemmaplan.
– Nu flyttar alla upp till Stockholm, säger Christian Börjesson, sångare och gitarrist i bandet.

Efter att rastlöst kastat sig mellan genrerna har Hjo-baserade John Doe hittat sin egen plats i det musikaliska spektrat. Folkrock med psykedeliska inslag är genren de numera bekänner sig till.

– Det här är vårt sound, säger Christian Börjesson.

Avstampet till både det nya albumet och bandets nya riktning togs efter att två av bandmedlemmarna varit ute och rest. Christian Börjesson var i Indien och Carl Lindholm i USA. Det innebar att bandets vanliga schema med rep en gång i månaden sattes ur spel under en period. Under den tiden byggde bandmedlemmarna upp en abstinens efter att få spela.

– Vi saknade varandra och att spela musik tillsammans. När jag varit borta var det kul att komma hem och träffa föräldrar och kompisar, men jag kände mig aldrig riktigt hemma förrän jag kommit in i den där sunkiga replokalen, säger Christian Börjesson.

Stressig sommar

Replokalen, en källarlokal i Guldkroksskolan där det gäller att navigera försiktigt mellan instrument och obskyra loppissouvenirer, har också fungerat som studio i arbetet med albumet. Skivan heter 13/14, helt enkelt eftersom det innehåller låtar från åren 2013 och 2014. När den släpps under en releasefest nu på lördag har den varit helt klar i bara några dagar.

– Det har varit en stressig sommar sedan vi började jobba med skivan i juni. Vi började repa in allt inför releasefesten i dag (torsdag). Men vi är övertygade om att det kommer att bli skitbra på lördag, säger Fabian Worbin, gitarr och sång.

Releasefesten äger rum på Norra piren i Hjo. Arrangemanget är rejält tilltaget. Sju gästartister kommer att finnas på plats för att hjälpa John Doe på scen, men bandet ska också tolka gästartisternas låtar.

Spelningen på Norra piren blir bandets sista i Hjo. Bandmedlemmarna som inte redan bor i Stockholm packar nu flyttlådorna för att testa vingarna där.

– Vi tror på det vi har spelat in och vi tror på det vi levererar live. Nu kör vi, säger Fabian Worbin.

Efter att rastlöst kastat sig mellan genrerna har Hjo-baserade John Doe hittat sin egen plats i det musikaliska spektrat. Folkrock med psykedeliska inslag är genren de numera bekänner sig till.

– Det här är vårt sound, säger Christian Börjesson.

Avstampet till både det nya albumet och bandets nya riktning togs efter att två av bandmedlemmarna varit ute och rest. Christian Börjesson var i Indien och Carl Lindholm i USA. Det innebar att bandets vanliga schema med rep en gång i månaden sattes ur spel under en period. Under den tiden byggde bandmedlemmarna upp en abstinens efter att få spela.

– Vi saknade varandra och att spela musik tillsammans. När jag varit borta var det kul att komma hem och träffa föräldrar och kompisar, men jag kände mig aldrig riktigt hemma förrän jag kommit in i den där sunkiga replokalen, säger Christian Börjesson.

Stressig sommar

Replokalen, en källarlokal i Guldkroksskolan där det gäller att navigera försiktigt mellan instrument och obskyra loppissouvenirer, har också fungerat som studio i arbetet med albumet. Skivan heter 13/14, helt enkelt eftersom det innehåller låtar från åren 2013 och 2014. När den släpps under en releasefest nu på lördag har den varit helt klar i bara några dagar.

– Det har varit en stressig sommar sedan vi började jobba med skivan i juni. Vi började repa in allt inför releasefesten i dag (torsdag). Men vi är övertygade om att det kommer att bli skitbra på lördag, säger Fabian Worbin, gitarr och sång.

Releasefesten äger rum på Norra piren i Hjo. Arrangemanget är rejält tilltaget. Sju gästartister kommer att finnas på plats för att hjälpa John Doe på scen, men bandet ska också tolka gästartisternas låtar.

Spelningen på Norra piren blir bandets sista i Hjo. Bandmedlemmarna som inte redan bor i Stockholm packar nu flyttlådorna för att testa vingarna där.

– Vi tror på det vi har spelat in och vi tror på det vi levererar live. Nu kör vi, säger Fabian Worbin.

  • Axel Norén