19 sep 2014 11:00

23 jan 2015 15:50

Christmas night tar form i Los Angeles

Planeringen inför årets Christmas night-konsert är i gång. I Los Angeles. Samtidigt spelar Magnus Carlsson in sin nya skiva där. Gästartister? Jessica Andersson och Pernilla Andersson. De även är med i Christmas night.

Klockan är nästan två på natten när Magnus Carlsson och Jessica Andersson ringer från Los Angeles i USA för att berätta om den kommande julturnén Christmas night.

– Det är två parallella projekt. Jag är här för att spela in ett gigantiskt stort projekt som heter Happy holidays, min nya skiva som kommer till jul. Den blir lite annorlunda om man jämför med mina tidigare, säger Magnus Carlsson.

Skivan spelas in med full liveorkester under ledning av Anders Berglund i legendariska Capitol studios och skivan baseras på amerikanska jullåtar.

– Vi spelar in i USA för att få det rätt soundet, de rätta musikerna och den rätta feelingen. White christmas spelar jag in i samma studio som Frank Sinatra spelade in sin version. Det är lite kul.

Med i medley

Jessica Andersson och Pernilla Andersson som är med i Christmas night är också med på skivan.

– De är med i ett medley med fem amerikanska julklassiker. Min tredjedel av konserten kommer jag så klart basera på den nya skivan.

Magnus Carlsson och Jessica Andersson var, tillsammans med Sonja Aldén, med på den första Christmas night-turnén förra året.

– Vi har jobbat jättemycket tillsammans. Pernilla är mer ett oskrivet blad. Det blir en häftig dynamik. Man kompletterar varandra på ett sätt som jag tror att publiken kommer att uppskatta.

Jessica Andersson berättar att de har en ganska klar idé om vad de vill göra.

– Nu gäller det att sålla bland låtarna, det finns så otroligt många. Man vill ha en balans mellan lugna låtar och upptempolåtar. Det är inte alltid så lätt att hitta. Sedan är vi tre personer med tre olika viljor. Det blir ett pussel, men det går jättebra och vi är fortfarande vänner och så, säger Jessica Andersson och skrattar.

Vilken låt tänker du slåss extra för?

– När jag tackade ja till Christmas night tänkte jag att då får man ta bort alla låtar som man gjorde förra året, så man inte upprepar sig. Men jag har tänkt om lite. Jag tror att det finns låtar som måste vara med, som folk förväntar sig. Som klassiska O helga natt till exempel. Men jag vill ändå hitta de oväntade guldkornen och lyssnar väldigt mycket på julmusik just nu för att hitta den där låten.

Ni spelar i Skövde den 19 december på Arena Skövde, är det speciellt att spela i Skövde för dig?

– Ja, det är det alltid. Jag flyttade från Skövde 1997, men det är alltid hemma för mig. Jag har fortfarande kvar många vänner och familj där. Jag längtar mycket efter Skövde ibland. Det är inte omöjligt att jag flyttar tillbaka någon gång.

Klockan är nästan två på natten när Magnus Carlsson och Jessica Andersson ringer från Los Angeles i USA för att berätta om den kommande julturnén Christmas night.

– Det är två parallella projekt. Jag är här för att spela in ett gigantiskt stort projekt som heter Happy holidays, min nya skiva som kommer till jul. Den blir lite annorlunda om man jämför med mina tidigare, säger Magnus Carlsson.

Skivan spelas in med full liveorkester under ledning av Anders Berglund i legendariska Capitol studios och skivan baseras på amerikanska jullåtar.

– Vi spelar in i USA för att få det rätt soundet, de rätta musikerna och den rätta feelingen. White christmas spelar jag in i samma studio som Frank Sinatra spelade in sin version. Det är lite kul.

Med i medley

Jessica Andersson och Pernilla Andersson som är med i Christmas night är också med på skivan.

– De är med i ett medley med fem amerikanska julklassiker. Min tredjedel av konserten kommer jag så klart basera på den nya skivan.

Magnus Carlsson och Jessica Andersson var, tillsammans med Sonja Aldén, med på den första Christmas night-turnén förra året.

– Vi har jobbat jättemycket tillsammans. Pernilla är mer ett oskrivet blad. Det blir en häftig dynamik. Man kompletterar varandra på ett sätt som jag tror att publiken kommer att uppskatta.

Jessica Andersson berättar att de har en ganska klar idé om vad de vill göra.

– Nu gäller det att sålla bland låtarna, det finns så otroligt många. Man vill ha en balans mellan lugna låtar och upptempolåtar. Det är inte alltid så lätt att hitta. Sedan är vi tre personer med tre olika viljor. Det blir ett pussel, men det går jättebra och vi är fortfarande vänner och så, säger Jessica Andersson och skrattar.

Vilken låt tänker du slåss extra för?

– När jag tackade ja till Christmas night tänkte jag att då får man ta bort alla låtar som man gjorde förra året, så man inte upprepar sig. Men jag har tänkt om lite. Jag tror att det finns låtar som måste vara med, som folk förväntar sig. Som klassiska O helga natt till exempel. Men jag vill ändå hitta de oväntade guldkornen och lyssnar väldigt mycket på julmusik just nu för att hitta den där låten.

Ni spelar i Skövde den 19 december på Arena Skövde, är det speciellt att spela i Skövde för dig?

– Ja, det är det alltid. Jag flyttade från Skövde 1997, men det är alltid hemma för mig. Jag har fortfarande kvar många vänner och familj där. Jag längtar mycket efter Skövde ibland. Det är inte omöjligt att jag flyttar tillbaka någon gång.