04 okt 2014 06:00

23 jan 2015 15:51

Stilsäkra projekt från topp till tå


Lätt att sticka
Ros Badger
Norstedts

Detta är en bok för dem som vill börja lära sig sticka och dem som redan kan. Boken börjar med att visa vad som behövs för att klara av mönstren samt valet av garner. Hur man sedan börjar uppläggningen visas tydligt i bilder och förklaringar, sedan de olika stickteknikerna, och hur man maskar av och hur man syr ihop. I alla mönstren finns beskrivet vilket garn som ska användas och vilken svårhetsgrad det är på arbetet. Det finns mönster på halsdukar, mössor, strumpor, handledsvärmare, väskar eller varför inte sticka ett hundtäcke.

Författarinnan har jobbat som stickdesigner för olika modedesigners och företag och även gjort sin egen kollektion med hanstickat för damer och herrar i Europa och USA.

Detta är en bok för dem som vill börja lära sig sticka och dem som redan kan. Boken börjar med att visa vad som behövs för att klara av mönstren samt valet av garner. Hur man sedan börjar uppläggningen visas tydligt i bilder och förklaringar, sedan de olika stickteknikerna, och hur man maskar av och hur man syr ihop. I alla mönstren finns beskrivet vilket garn som ska användas och vilken svårhetsgrad det är på arbetet. Det finns mönster på halsdukar, mössor, strumpor, handledsvärmare, väskar eller varför inte sticka ett hundtäcke.

Författarinnan har jobbat som stickdesigner för olika modedesigners och företag och även gjort sin egen kollektion med hanstickat för damer och herrar i Europa och USA.

  • Yvonne Keymer