04 okt 2014 06:00

23 jan 2015 15:51

Svindlande historia i Alsterdal-roman


Låt mig ta din hand
Tove Alsterdal
Lind & Co

En kvinna hoppar från elfte våningen i ett höghus i Jakobsberg. Eftersom kvinnan levt ett kaosliv med droger och drömmar som hon aldrig lyckats uppfylla, är det just vad polisen tror att hon gjort – hoppat. Men systern, som egentligen inte haft någon kontakt med sin syster på många år och som har lämnat förorten för ett helt annat liv, kan inte acceptera den förklaringen. När hon börjar forska i vad som kan ha hänt gräver hon sig samtidigt djupare och djupare ner i sin familjs, och därmed sin egen, historia. Spåren leder till Argentina, dit deras mamma försvann när flickorna var små, förälskad i en argentinsk flykting. Systern, som inte avslöjar för sin man vad hon håller på med, ger sig själv iväg till Argentina – en resa som blir långt mycket farligare än hon kunnat föreställa sig.

Tove Alsterdal lyfter på alla familjestenar och obehagliga sanningar kommer fram. Men även om berättelsen kretsar kring ett brott så är det egentligen den svindlande historien och de skickliga personporträtten som etsar sig fast. En otroligt läsvärd kriminalroman!

En kvinna hoppar från elfte våningen i ett höghus i Jakobsberg. Eftersom kvinnan levt ett kaosliv med droger och drömmar som hon aldrig lyckats uppfylla, är det just vad polisen tror att hon gjort – hoppat. Men systern, som egentligen inte haft någon kontakt med sin syster på många år och som har lämnat förorten för ett helt annat liv, kan inte acceptera den förklaringen. När hon börjar forska i vad som kan ha hänt gräver hon sig samtidigt djupare och djupare ner i sin familjs, och därmed sin egen, historia. Spåren leder till Argentina, dit deras mamma försvann när flickorna var små, förälskad i en argentinsk flykting. Systern, som inte avslöjar för sin man vad hon håller på med, ger sig själv iväg till Argentina – en resa som blir långt mycket farligare än hon kunnat föreställa sig.

Tove Alsterdal lyfter på alla familjestenar och obehagliga sanningar kommer fram. Men även om berättelsen kretsar kring ett brott så är det egentligen den svindlande historien och de skickliga personporträtten som etsar sig fast. En otroligt läsvärd kriminalroman!