11 okt 2014 07:00

23 jan 2015 15:52

Enkelt att virka - svårt med garner

Lätt att virka: Handgjorda projekt med vintagekänsla
Sara Sinaguglia
Norstedts

Älskar du handarbete och vintage? Då är denna bok ett lika stort måste för dig som bibeln för den troende. För oss som inte är lika vintagefrälsta blir boken mer en avkopplande stund med vackra bilder att låta ögat vila på. Någon virkinspiration infaller sig inte direkt och endast ett par av de 35 virkbeskrivningarna är något jag kan tänka mig att verkligen prova på.

Men projekten presenteras på ett snyggt sätt av författaren och beskrivningarna är bra. De inledande bilderna brister dock lite i sin tydlighet och jag skulle inte ge boken till en total nybörjare.

Att boken är skriven av en brittisk författare innebär ju också att de garner som används i boken kan vara svåra att hitta här i Sverige. Men i slutet av boken finns en förteckning med både brittiska och svenska hemsidor där man kan få tag i garnerna.

Författaren har en bakgrund inom inredning och konst i London. Därifrån har hon hämtat kunskaper och kombinerat med inspiration från sitt lantställe vid havet. Hon har även en blogg.

Älskar du handarbete och vintage? Då är denna bok ett lika stort måste för dig som bibeln för den troende. För oss som inte är lika vintagefrälsta blir boken mer en avkopplande stund med vackra bilder att låta ögat vila på. Någon virkinspiration infaller sig inte direkt och endast ett par av de 35 virkbeskrivningarna är något jag kan tänka mig att verkligen prova på.

Men projekten presenteras på ett snyggt sätt av författaren och beskrivningarna är bra. De inledande bilderna brister dock lite i sin tydlighet och jag skulle inte ge boken till en total nybörjare.

Att boken är skriven av en brittisk författare innebär ju också att de garner som används i boken kan vara svåra att hitta här i Sverige. Men i slutet av boken finns en förteckning med både brittiska och svenska hemsidor där man kan få tag i garnerna.

Författaren har en bakgrund inom inredning och konst i London. Därifrån har hon hämtat kunskaper och kombinerat med inspiration från sitt lantställe vid havet. Hon har även en blogg.

  • Malin Karlsson