11 okt 2014 07:00

23 jan 2015 15:52

Personligt om artistlivet

Passera denna natt
Johan Kinde
Forum

Frontmannen i Lustans lakejer, Johan Kinde, är väldigt självutlämnande i biografin Passera denna natt. I stället för att fokusera på sin framgångsrika musikkarriär så tar Johan Kinde med läsaren på en mörk resa där slutdestinationen är ett bord med tre högar av sömntabletter. Innan den där natten, som biografin ramas in med, så hade Johan Kinde en stor aptit på livet. Sex, alkohol, mer sex, kärlek, framgångar, mer alkohol och tillfälliga förhållanden.

Men en dag förälskar han sig i en yngre kvinna och inte långt efter att relationen tar slut växer en depression fram. En destruktiv fas tar vid och de där högarna med sömntabletter på bordet kan vara en utväg.

Med Passera denna natt lyfter Johan Kinde upp ett känsligt ämne ur skuggan och förhoppningsvis vågar vi, med hjälp av starka berättelser som denna, snart att prata än mer öppet om depression och självmord.

Frontmannen i Lustans lakejer, Johan Kinde, är väldigt självutlämnande i biografin Passera denna natt. I stället för att fokusera på sin framgångsrika musikkarriär så tar Johan Kinde med läsaren på en mörk resa där slutdestinationen är ett bord med tre högar av sömntabletter. Innan den där natten, som biografin ramas in med, så hade Johan Kinde en stor aptit på livet. Sex, alkohol, mer sex, kärlek, framgångar, mer alkohol och tillfälliga förhållanden.

Men en dag förälskar han sig i en yngre kvinna och inte långt efter att relationen tar slut växer en depression fram. En destruktiv fas tar vid och de där högarna med sömntabletter på bordet kan vara en utväg.

Med Passera denna natt lyfter Johan Kinde upp ett känsligt ämne ur skuggan och förhoppningsvis vågar vi, med hjälp av starka berättelser som denna, snart att prata än mer öppet om depression och självmord.

  • Carl Johan Hjerpe