24 okt 2014 06:00

23 jan 2015 15:52

Barnsligt kul om Star wars

LEGO STAR WARS BILDLEXIKON
Simon Beecroft och Jason Fry
Bonnier Carlsen

Lego Star wars bildlexikon publicerades första gången 2009 men den här utgåvan har tillägget ”Uppdaterad och utökad version” och innehåller således ytterligare fem års vidareutveckling av konceptet. Den första byggsatsen som Lego lanserade i Star wars-serien kom 1999 och det har hänt en hel del sedan dess. I detta bildlexikon finns en komplett presentation av samtliga byggsatser men också ett stort persongalleri med hundratals gubbar (en del är samma men från olika år) och det är också kortade fråga-svar-intervjuer med några av utvecklarna på Lego. Hos en som är förtjust i de ursprungligen danska plastbitarna sprids mycket glädje genom kroppen vid en genomläsning- eller bläddring, och den som samtidigt har någon form av Star was-grund att stå på kommer tillbringa mycket tid mellan de här pärmarna.

Lego Star wars bildlexikon publicerades första gången 2009 men den här utgåvan har tillägget ”Uppdaterad och utökad version” och innehåller således ytterligare fem års vidareutveckling av konceptet. Den första byggsatsen som Lego lanserade i Star wars-serien kom 1999 och det har hänt en hel del sedan dess. I detta bildlexikon finns en komplett presentation av samtliga byggsatser men också ett stort persongalleri med hundratals gubbar (en del är samma men från olika år) och det är också kortade fråga-svar-intervjuer med några av utvecklarna på Lego. Hos en som är förtjust i de ursprungligen danska plastbitarna sprids mycket glädje genom kroppen vid en genomläsning- eller bläddring, och den som samtidigt har någon form av Star was-grund att stå på kommer tillbringa mycket tid mellan de här pärmarna.

  • Carl Johan Hjerpe