24 okt 2014 06:00

23 jan 2015 15:52

Som en amerikansk actionrulle

LOTUS BLUES
Kristina Ohlsson
Piratförlaget

Martin Benner är advokaten som lever ett skönt liv i Stockholm. Han gör lite som han vill med både kvinnor och karriär men hinner också med att ta hand om ett litet barn. En dag kommer en man in på hans kontor och vädjar om Benners hjälp. Han tvekar men låter sig övertalas, som alltid sugen på utmaningar. Snart inser han att det kanske inte var det bästa valet han har gjort. Mannen vädjar nämligen om hjälp för sin döda systers räkning. Hon erkände fem mord, men han misstänker att hon är oskyldig. Men sanningen är inte enkel, och snart inser Benner att han blir en del av den. Mardrömmen blir verklig.

Lotus Blues är en tuff thriller, känns nästan som en amerikansk actionrulle, med snabba svängar och tvära inbromsningar.

Författaren Kristina Ohlsson är mycket framgångsrik och har skrivit flera uppmärksammade kriminalromaner, Lotus Blues (den första delen i en serie om två böcker) är lite annorlunda och inte helt i klass med de tidigare.

Martin Benner är advokaten som lever ett skönt liv i Stockholm. Han gör lite som han vill med både kvinnor och karriär men hinner också med att ta hand om ett litet barn. En dag kommer en man in på hans kontor och vädjar om Benners hjälp. Han tvekar men låter sig övertalas, som alltid sugen på utmaningar. Snart inser han att det kanske inte var det bästa valet han har gjort. Mannen vädjar nämligen om hjälp för sin döda systers räkning. Hon erkände fem mord, men han misstänker att hon är oskyldig. Men sanningen är inte enkel, och snart inser Benner att han blir en del av den. Mardrömmen blir verklig.

Lotus Blues är en tuff thriller, känns nästan som en amerikansk actionrulle, med snabba svängar och tvära inbromsningar.

Författaren Kristina Ohlsson är mycket framgångsrik och har skrivit flera uppmärksammade kriminalromaner, Lotus Blues (den första delen i en serie om två böcker) är lite annorlunda och inte helt i klass med de tidigare.

  • Lena Jonsson