31 okt 2014 10:00

23 jan 2015 15:52

Lysande Nesbö även utan Harry Hole

SONEN
Jo Nesbö
Piratförlaget

Jo Nesbö har skrivit flera böcker om polisen Harry Hole och har på ett skickligt och initierat sätt beskrivit en usel undre värld och en poliskår, som också i vissa stycken rör sig i en tveksam gråzon.

Nu skriver han om polisen Simon Kefas, som får i uppdrag att försöka fånga rymlingen Sonny Lofthus som tagit på sig brott som andra gjort. Han sitter av fängelsestraffen och får betalt i heroin.

Sonnys pappa var polis och tog livet av sig, för att rädda sin son och hustru från de kriminella han hamnat i klorna på. Sonny får reda på vissa saker, rymmer och börjar hämnas på de som sett till att hans far gjorde självmord.

Simon Kefas, en gång kollega och vän med Sonnys pappa, börjar jakten och får ännu en påminnelse om en korrumperad och skrämmande värld.

Nesbös senaste är en härlig bladvändare. Skildringen sker i ett tilltalande tempo och som vanligt driver författaren med läsaren. Inget är förutsägbart och ingen vet vad som är svart, vitt eller någonstans i mitten.

Jo Nesbö har skrivit flera böcker om polisen Harry Hole och har på ett skickligt och initierat sätt beskrivit en usel undre värld och en poliskår, som också i vissa stycken rör sig i en tveksam gråzon.

Nu skriver han om polisen Simon Kefas, som får i uppdrag att försöka fånga rymlingen Sonny Lofthus som tagit på sig brott som andra gjort. Han sitter av fängelsestraffen och får betalt i heroin.

Sonnys pappa var polis och tog livet av sig, för att rädda sin son och hustru från de kriminella han hamnat i klorna på. Sonny får reda på vissa saker, rymmer och börjar hämnas på de som sett till att hans far gjorde självmord.

Simon Kefas, en gång kollega och vän med Sonnys pappa, börjar jakten och får ännu en påminnelse om en korrumperad och skrämmande värld.

Nesbös senaste är en härlig bladvändare. Skildringen sker i ett tilltalande tempo och som vanligt driver författaren med läsaren. Inget är förutsägbart och ingen vet vad som är svart, vitt eller någonstans i mitten.

  • Alf Ehn