07 nov 2014 11:00

23 jan 2015 15:53

Malin tog steget från Tibro till London

MUSIK: Släpper ny platta på eget bolag

Sing-songwritern Malin Andersson från Tibro är nu aktuell med en ny skiva. Den spelas in på hennes eget bolag där hon själv styr all produktion.
– Min musikaliska och konstnärliga integritet är viktig, menar hon.

Malin Andersson nya singel släpps digitalt och produceras av det egna skivbolaget. I bagaget väntar fler låtar.

– Tidigare har jag gett ut två EP och de andra gångerna har jag haft en plan men nu spelar jag in låt för låt sedan får vi se hur det blir. Jag skriver hela tiden och har inte haft så bråttom denna gång, förklarar Malin.

Målinriktad satsning

Hösten 2011 deltog Malin i inspelningarna av tv- programmet The Voice. Även om hon inte vann så nådde hon ut med sin musik och skaffade sig en bra grund att stå på.

– Främst tror jag att det var många som fattade att man är seriös, sen är det kanske lite fånigt att det ska gå via tv, men det var många artister som verkligen var egna och originella, de satsade på många som hade en säregen röst, förklarar hon.

Mångsidig

För två år sedan fick hon motta ett jubileumsstipendium från SKAP, en ideell förening som verkar för Sveriges kompositörer och textförfattare. Året efter flyttade hon till London där hon idag pluggar och turnerar runt på klubbar.

– Jag läser en sånglärar- och röstutbildning i London och en distanskurs från Sverige som handlar om musikbranschen för självständiga artister. Jag har varit sångcoach i några år innan, sen giggar jag och gör företagsspelningar. Det är mycket man får göra, särskilt om man är en ganska ny artist. Hjärtat ligger i mitt låtskriveri och artisteri, men jag gillar kombinationen, berättar Malin.

Följer hjärtat

För Malin är det viktigt att behålla en egen stil och att få styra den musikaliska processen. Att få kontrakt med ett stort bolag är inte hennes främsta mål. Trots att hon satsar allt på musiken så kommer den personliga friheten alltid först.

– Jag gjorde ett besök på Universal Music och fick en känsla av att de söker en produkt. Det ultimata vore att ha ett mellanstort bolag att samarbeta med. Det är inte popartist jag vill bli, jag tycker om att göra som jag själv vill. Det man gör ska kännas bra som artist, avslutar Malin.

Malin Andersson nya singel släpps digitalt och produceras av det egna skivbolaget. I bagaget väntar fler låtar.

– Tidigare har jag gett ut två EP och de andra gångerna har jag haft en plan men nu spelar jag in låt för låt sedan får vi se hur det blir. Jag skriver hela tiden och har inte haft så bråttom denna gång, förklarar Malin.

Målinriktad satsning

Hösten 2011 deltog Malin i inspelningarna av tv- programmet The Voice. Även om hon inte vann så nådde hon ut med sin musik och skaffade sig en bra grund att stå på.

– Främst tror jag att det var många som fattade att man är seriös, sen är det kanske lite fånigt att det ska gå via tv, men det var många artister som verkligen var egna och originella, de satsade på många som hade en säregen röst, förklarar hon.

Mångsidig

För två år sedan fick hon motta ett jubileumsstipendium från SKAP, en ideell förening som verkar för Sveriges kompositörer och textförfattare. Året efter flyttade hon till London där hon idag pluggar och turnerar runt på klubbar.

– Jag läser en sånglärar- och röstutbildning i London och en distanskurs från Sverige som handlar om musikbranschen för självständiga artister. Jag har varit sångcoach i några år innan, sen giggar jag och gör företagsspelningar. Det är mycket man får göra, särskilt om man är en ganska ny artist. Hjärtat ligger i mitt låtskriveri och artisteri, men jag gillar kombinationen, berättar Malin.

Följer hjärtat

För Malin är det viktigt att behålla en egen stil och att få styra den musikaliska processen. Att få kontrakt med ett stort bolag är inte hennes främsta mål. Trots att hon satsar allt på musiken så kommer den personliga friheten alltid först.

– Jag gjorde ett besök på Universal Music och fick en känsla av att de söker en produkt. Det ultimata vore att ha ett mellanstort bolag att samarbeta med. Det är inte popartist jag vill bli, jag tycker om att göra som jag själv vill. Det man gör ska kännas bra som artist, avslutar Malin.

  • Frans Nilsson