20 nov 2014 06:00

23 jan 2015 15:54

Humoristiskt om vänskap och kärlek

Det opålitliga hjärtat
Morgan Larsson
Piratförlaget

Ett hjärta som stannar är starten för denna humoristiska historia om Love Lööv. En dag drabbas Love av ett plötsligt hjärtstopp, men han överlever och det är en händelse som kommer att förändra hans liv. Läkare förbjuder honom att ha sex eftersom det kan leda till att han dör och med insikten att varje dag kan vara den sista börjar den tidigare så osäkre mannen dejta kvinnor med ett nyvunnet självförtroende.

Det slutar så småningom i ett mindre kaos där lögner och sanningar blandas om vartannat och Loves liv blir helt plötsligt betydligt mer invecklat än vad det en gång var.

Med en vidlyftig fantasi beskriver Morgan Larsson Loves liv på ett roligt sätt och det finns gott om tillfällen då man kommer på sig själv med att dra på smilbanden. Samtidigt snuddar historian vid att vara väl fantastiskt på sina ställen och dessutom finns det spår i handlingen som inte tillför boken något.

På det stora hela dock en läsvärd bok om kärlek, vänskap och relationer – beskrivet med en stor portion humor.

Ett hjärta som stannar är starten för denna humoristiska historia om Love Lööv. En dag drabbas Love av ett plötsligt hjärtstopp, men han överlever och det är en händelse som kommer att förändra hans liv. Läkare förbjuder honom att ha sex eftersom det kan leda till att han dör och med insikten att varje dag kan vara den sista börjar den tidigare så osäkre mannen dejta kvinnor med ett nyvunnet självförtroende.

Det slutar så småningom i ett mindre kaos där lögner och sanningar blandas om vartannat och Loves liv blir helt plötsligt betydligt mer invecklat än vad det en gång var.

Med en vidlyftig fantasi beskriver Morgan Larsson Loves liv på ett roligt sätt och det finns gott om tillfällen då man kommer på sig själv med att dra på smilbanden. Samtidigt snuddar historian vid att vara väl fantastiskt på sina ställen och dessutom finns det spår i handlingen som inte tillför boken något.

På det stora hela dock en läsvärd bok om kärlek, vänskap och relationer – beskrivet med en stor portion humor.