20 nov 2014 19:51

23 jan 2015 15:54

Julrockar för Barncancerfonden

Olika slags musik och dans. Det blir det på Julrock i Skövde på Hertig Johans torg den tolfte december. Intäkterna går till Barncancerfonden.

En tanke om att det vore kul att göra något annorlunda i juletid växte fram hos Filip Rapp, sångare i The Gloria Story, och han tog kontakt med Next Skövde. Det visade sig att den tolfte december var ett bra datum att hitta på något på Hertig Johans torg. Det blev Julrock i Skövde.

– Från början var det mer en hårdrocksorienterad pryl. Men att kombinera julhandel och julstämning med hårdrock kanske inte alltid är så lyckat. Under begreppet rock samlas ju mycket musik i dag.

Så det blev en bredare blandning i stället. Hittills är det klart att Neverstore, The Gloria Story, Forever Friday (dansgrupp), Arkivet och Arkaden är med.

– Parollen vi jobbar under är Generösa Skövde. Alla inblandade från artister till tekniker ställer upp gratis. Det är inget inträde men godhjärtade människor har möjlighet att skänka pengar till Barncancerfonden.

Filip Rapp berättar att det inte var lätt att välja vilket välgörande ändamål pengarna skulle gå till eftersom det finns så många.

– Det finns många familjer med sjuka barn som inte har den muntraste tiden på året. Att ge till ändamål som gagnar just sjuka barn känns som ett bra val, säger Filip Rapp som hoppas att det kommer mycket folk till julrocken och att det kan bli ett återkommande evenemang.

SLA är medarrangör till Julrock i Skövde.

En tanke om att det vore kul att göra något annorlunda i juletid växte fram hos Filip Rapp, sångare i The Gloria Story, och han tog kontakt med Next Skövde. Det visade sig att den tolfte december var ett bra datum att hitta på något på Hertig Johans torg. Det blev Julrock i Skövde.

– Från början var det mer en hårdrocksorienterad pryl. Men att kombinera julhandel och julstämning med hårdrock kanske inte alltid är så lyckat. Under begreppet rock samlas ju mycket musik i dag.

Så det blev en bredare blandning i stället. Hittills är det klart att Neverstore, The Gloria Story, Forever Friday (dansgrupp), Arkivet och Arkaden är med.

– Parollen vi jobbar under är Generösa Skövde. Alla inblandade från artister till tekniker ställer upp gratis. Det är inget inträde men godhjärtade människor har möjlighet att skänka pengar till Barncancerfonden.

Filip Rapp berättar att det inte var lätt att välja vilket välgörande ändamål pengarna skulle gå till eftersom det finns så många.

– Det finns många familjer med sjuka barn som inte har den muntraste tiden på året. Att ge till ändamål som gagnar just sjuka barn känns som ett bra val, säger Filip Rapp som hoppas att det kommer mycket folk till julrocken och att det kan bli ett återkommande evenemang.

SLA är medarrangör till Julrock i Skövde.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.