20 nov 2014 06:00

23 jan 2015 15:54

Kepler skriver om seriemördare

Stalker
Lars Kepler
Albert Bonniers förlag

Blodigt, dramatiskt, en spännande upplösning samt en lockande övergång till nästa bok i serien. Lars Keplers (pseudonym för Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndoril) femte bok i serien om kommissarien Joona Linna följer samma goda mönster som de fyra första.

Den handlar om en seriemördare som skickar filmklipp över de kvinnor som strax ska mördas. Psykiatrikern Erik Maria Bark, som är landets främste expert på att hypnotisera patienter, kallas in för att få ett traumatiserat vittne att berätta om en av mordplatserna.

Bark får upp ett spår och tillsammans med Linna, som efter hot mot sin familj fejkat sin egen död och försvunnit till Norrland, tas jakten upp på förövaren som fortsätter att bestialiskt mörda kvinnor. De båda lägger ett pussel men saknar den viktigaste biten. Den bit som Rocky Kyrklund, som tidigare dömts för ett liknande mord, sitter inne med.

Blodigt, dramatiskt, en spännande upplösning samt en lockande övergång till nästa bok i serien. Lars Keplers (pseudonym för Alexander Ahndoril och Alexandra Coelho Ahndoril) femte bok i serien om kommissarien Joona Linna följer samma goda mönster som de fyra första.

Den handlar om en seriemördare som skickar filmklipp över de kvinnor som strax ska mördas. Psykiatrikern Erik Maria Bark, som är landets främste expert på att hypnotisera patienter, kallas in för att få ett traumatiserat vittne att berätta om en av mordplatserna.

Bark får upp ett spår och tillsammans med Linna, som efter hot mot sin familj fejkat sin egen död och försvunnit till Norrland, tas jakten upp på förövaren som fortsätter att bestialiskt mörda kvinnor. De båda lägger ett pussel men saknar den viktigaste biten. Den bit som Rocky Kyrklund, som tidigare dömts för ett liknande mord, sitter inne med.

  • Alf Ehn