20 nov 2014 06:00

23 jan 2015 15:54

Krigets svåra efterdyningar

Britannia Road
Amanda Hodgkinson
Historiska Media

Silvana och Janusz är nyförälskade och nygifta och flyttar tillsammans med nyfödde sonen till Warszawa. När det andra världskriget bryter ut tvingas Janusz ut i kriget och Silvana måste fly från staden med sonen.

Efter sex år återförenas familjen i den engelska staden Ipswick. De vill starta på nytt ihop men kriget har satt svåra och djupa sår och livet blir inte som de tänkt sig.

Samtidigt i boken för vi följa och se vad som hände de båda under kriget. Alla tre måste göra upp med sina traumatiska minnen och acceptera att de inte är de samma som förut, även många hemligheter som de båda bär på måste avslöjas och bearbetas.

Boken är en gripande välskriven skildring om krigets svåra härjningar i Polen. Britannia Road av Hedgkinsons kritikerrosade debutroman.

Silvana och Janusz är nyförälskade och nygifta och flyttar tillsammans med nyfödde sonen till Warszawa. När det andra världskriget bryter ut tvingas Janusz ut i kriget och Silvana måste fly från staden med sonen.

Efter sex år återförenas familjen i den engelska staden Ipswick. De vill starta på nytt ihop men kriget har satt svåra och djupa sår och livet blir inte som de tänkt sig.

Samtidigt i boken för vi följa och se vad som hände de båda under kriget. Alla tre måste göra upp med sina traumatiska minnen och acceptera att de inte är de samma som förut, även många hemligheter som de båda bär på måste avslöjas och bearbetas.

Boken är en gripande välskriven skildring om krigets svåra härjningar i Polen. Britannia Road av Hedgkinsons kritikerrosade debutroman.

  • Yvonne Keymer